Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 21. 10. 2012.

| Kultura

Uspešan koncert Osvajača u Nišu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Osvajači
Foto: Marko Pekić

Sinoć su u klubu Juridicum, pred nešto više od tri stotine Nišlija ali i gostiju iz okoline, nastupili popularni kragujevački rokeri „Osvajači“. Nakon što je uz podršku lokalnog benda „Puls“ oko 21h otpočelo rokenrol veče, Osvajači su do ponoći prezentovali svoj dosadašnji rad.

Kombinujući stare hitove sa pesmama kojima tek sledi put u javnost Kragujevčani su pokazali da, iako su izvestan period proveli lutajući po alternativnim žanrovima, ipak imaju sluha za izvorni hard rok.

Na repertoaru su se našle poznate pesme poput „Krv i led“ „Duša kad izneveri“ „Gde da pobegnem“ a Nišlije su na bisu čule i pesmu „S kim čekaš dan“.  Na ovom koncertu su izostale pesme, koje su po mišljenju mnogih bacile negativnu senku na rad ovog benda, kao što je pesma „Vino crveno“.

Video sam da ima dosta ljudi koji nisu iz andergraund priče, a ipak su došli da slušaju Osvajače. Mislim da su očekivali da će zasvirati nešto od City records izdanja. Ipak nije bilo tako, i to mi se svidja. Čini mi se da je koncert za nijansu bio slabiji nego pre dve i po godine kada su Osvajači poslednji put bili u Nišu. Posebno bih pohvalio bend Puls koji u svom standardnom maniru pokazao superiornost. Izjavio je za Južne vesti Ivan Pantić, jedan od posetilaca koncerta.

Osvajaci-16 Foto: Marko Pekić

Već uigran u postavu Osvajača, briljirao je i Bane Jelić koji je svojim solažama oduševio nišku publiku.

Grupu su 1990. godine osnovali pevač Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević i bubnjar Miša Raca. Poslednji put Osvajači su u Nišu nastupali u aprilu 2010. godine  i po mišljenjima mnogih interesantni su različitim profilima niške publike.

Klub Juridicum još jednom se pokazao kao adekvatan prostor za organizovanje ovakvog tipa koncerata.

Osvajači u niškom klubu „Juridicum“

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • babaroga

    10:33 // 22. 10. 2012.

    Pa i Ana Bekuta je održala koncert pred nešto više od 300 gledalaca a vi ništa o tome niste pisali ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: