Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 24. 8. 2012.

| Kultura

Uspešan prateći program Nišvila

Autor:J.C.Izvor:Južne vesti
jam6
Nišvil, Džem bina, foto: SKC

Jedna od novina na proteklom Nišvlilu bila je i Džem bina u dvorištu Banovine, na kojoj je, tokom četiri festivalske večeri, nastupilo 12 bendova.

Džem sešn je muzička forma koja podrazumeva sviranje bez prethodnih aranžmana, a improvizacija se podrazumeva.

Poklonici džez muzike imali su prilike da uživaju u živim improvizacijama sastava Miša Blam i bend, "Opusa 5", "Anders Bergcrantz Quartet", "Mihail Yosifov sextet i ženski vokalni trio "Sentimental swingers".

Takođe, tokom festivala u Banovini su nastupali i "Dolly beg you pardon", članovi "Adrian Gaspar tria", "Amir Gwirtzman", "Yaron & Eden Bahar" i "Old Gold Band"

Džem bina bila je prilika da publika u malo drugačijoj varijanti čuje niške sastave "Key Cohesive", "Pedjazz" i "Jazbooka".

- Studentski kulturni centar uvek podržava kreativne umetničke forme, a većina naših programa je besplatna ili vrlo pristupačna. Tako je i ovaj stejdž bio dostupan svima koji nisu mogli sebi da prušte užvanje na glavnim binama, ali ujedno i zanimljiva sinteza Nišvila i SKC-a - rekla je Aleksandra Strahinić, PR SKC-a.

Interesovanje publike pokazalo je da je organizovanje ove bine dobar potez Nišvil tima i SKC-a. 

Svirka je svake večeri počinjala u različito vreme, u zavisnosti od programa na glavnoj bini. Posle tih nastupa, publika se, i dalje željna dobre muzike, okupljala u Banovini, a druženje sa muzičarima trajalo je do 5 sati ujutru.

- Odlični nastupi i Džem sešn u SKC-u su korak napred u osvežavanju Nišvil festivala i odlična prilika da se ljudi druže, a da kontakt sa muzikom i muzičarima bude neposredniji. Veliko je zadovoljstvo videti Mišu Blama kod nas, i slušati ove mlade umetnike iz Niša i inostranstva u ovakvom okruženju - rekao je Aleksandar Mihailović, glumac Narodnog pozorišta koji je posetio festival.

Internacionalni džez festival održan je od 16. do 19. avgusta i okupio je preko 400 muzičara i oko 40 bendova. Ova manifestacija važi za naveći domaći i regionalni džez festival, a svake godine poseti je preko 20 hiljada ljudi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: