Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 17. 8. 2020.

| Kultura

Utorkom i četvrtkom obilazak postavke o starom Leskovcu sa vodičem

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
muzej postavka
Najava dolaska je obavezna, foto: Naroni muzej Leskovac

Kako je Leskovac izgledao od oslobođenja Turaka krajem 1877. godine,ž do početka Drugog svetskog rata 1941. godine, posetioci mogu saznati na izložbi u Narodnom muzeju, a utorkom i četvrtkom ova ustanova organizuje obilazak sa vodičem. Zbog epidemiološke situacije, najava posete je obavezna.

Stalna postavka nosi naziv Leskovac - Srpski Mančester i prikazana je kroz više tematskih celina.

Tada je Leskovac doživeo dinamičnu transformaciju - preobražaj od tek malo veće orijentalne varoši, sredinom 19. veka, do najznačajnijeg srpskog industrijskog centra posle Beograda. Zahvaljujući razvoju tekstilne industrije, Leskovac se krajem 19. i početkom 20. veka našao među četiri grada u Evropi za koje se vezuje termin "Mančester" - kažu u Muzeju.

muzej postavka Cena ulaznice za odrasle je 100, a za decu 50 dinara, foto: Narodni muzej Leskovac Obilazak sa vodičem organizuje se svakog utorka i četvrtka od 19 i 20:30, a zbog epidemije virusa korona, najava dolaska je obavezna.

Zbog trenutne epideimološke situacije formiraće se grupe od maksimalno 10 posetilaca, a svi koji dođu moraju da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite - kažu u Muzeju.

Oni koji žele da vide ovu postavku, svoj dolazak mogu najaviti mejlom na [email protected] ili telefonom na 064/8715473.

Cena ulaznice za odrasle je 100, a za decu 50 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kustos savetnik Ljubinka

    17:01 // 17. 8. 2020.

    Bivši direktor Veroljub trasira Miru u smeru muzejskog populizma, jer to stvara privid aktivnosti i mogućnost grabeži od Ministarstva kulture. Mi Leskočani to prepoznajemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: