Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 20. 9. 2018.

| Kultura

Uz etno i evergrin numere niški sastav "Constantine" na Mokranjčevim danima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vokalna grupa constantine nis, foto miroslav mitic
Drugi put na "Mokranjčevim danima"; foto: Miroslav Mitić

Pretposlednjeg dana 53. tradicionalnog muzičkog festivala "Mokranjčevi dani" nastupiće i vokalni sastav Constantine iz Niša, a na programu su numere etno muzike, strane i domaće pop-rok pesme i Prva rukovet Stevana Stojanovića Mokranjca.

Svakog septembra od 1966. godine najbolji horovi, izvođači i kompozitori, kako opisuju organizatori "Mokranjčevih dana", okupi se u Negotinu na najstarijem srpskom festivalu te vrste muzike.

Među odabranima su i članovi niškog sastava koji će se večeras pokloniti negotinskoj publici i predstaviti numerama etno muzike i "nezaboravne strane i domaće evergrin pop-rok pesme", kaže Bojan Stanković, član Constantine-a.

Glavni deo programa ovogodišnjeg nastupa je Prva rukovet Stevana Stojanovića Mokranjca koja je pisana za muški hor, ali koju vokalna grupa uspešno izvodi već nekoliko godina na koncertima širom Srbije i inostranstva - kaže Stanković.

Ovo nije prvi put da vokalna grupa iz Niša nastupi pred negotinskom publikom jer je bila učesnik na jubularnim 50. "Mokranjčevim danima" 2014. godine.

Grupu čini jedanaest muških članova: basovi Ivan Stojanović i Ilija Stojadinović, baritoni Dimitrije Pančić, Miodrag Perović i Marko Milanović, drugi tenori Miloš Gavrilović, Aleksandrar Stefanović i Dalibor Marković, prvi tenori Ivica Stojanović, Mario Petrović i Bojan Stanković.

Koncert je večeras od 19 sati u sali bioskopa "Krajina" u Negotinu.

Vokalna grupa Constantine - PRVA RUKOVET Stevana Stojanovića Mokranjca

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: