Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 21. 7. 2018.

| Kultura

Uz pesmu i igru završen Međunarodni studentski festival folklora

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
folklor
Publika "zavirili" u kulturu naroda sa svih strana sveta; foto: Studentski kulturni centar

Defileom kroz Obrenovićevu ulicu, pa plesom pred punim Trgom kralja Milana, a na kraju i u Parku Svetog Save, završen je Međunarodni studentski festival folklora. Više od 7.000 ljudi ispratilo je sinoć u ovom parku koncerte, na kojima su i gosti i domaćini kroz igru i muziku prikazali deo svog kulturno-istorijskog nasleđa.

Izvedbe folkloraca trajale su duže od dva sata, svaki je nagrađen velikim apaluzom, a festival je zatvorio nastup domaćina - Akademskog folklornog ansambla Oro. TOM-6695 Folkloraši privlačili pažnju građana na svakom koraku; foto: Studentski kulturni centar

Sa ponosom možemo da kažemo da je ovo bio jedan od najuspešnijih festivala folklora do sada. Sebi smo odmah postavili i nove ciljeve - da iduće godine budemo još bolji i da ne izneverimo očekivanja publike, koja iz godine u godinu, zajedno sa nama, Festival folklora polako pretvara u tradiciju našeg grada – kažu u Studentskom kulturnom centru.

Završni koncert "zaokružio" je petodnevni festival, na kome je više od 500 folkloraca iz Meksika, Kostarike, Kine, Grčke, Gruzije, Bugarske i Bolivije predstavilo delić svoje kulture. Oni su održali 11 koncerata u pet gradova na jugu Srbije, pa su imali priliku da se upoznaju i sa istorijom ovog dela naše zemlje, kažu u SKC-u, ali i da isprobaju tradicionalnu srpsku kuhinju. TOM-6818 Nišlije nisu propuštale priliku da pozdrave i slikaju se sa folklorašima; foto: Studentski kluturni centar

Gosti su se, takođe, kroz svoje igre, nošnju i muziku, pa čak i svojim kulinarskim specijalitetima koje su pripremali za domaćine, predstavili ljudima u Srbiji... Upravo je to i cilj festivala - čuvanje kulturnog identiteta i tradicije, kao i upoznavanje sa kulturama drugih naroda i zemalja – navode organizatori.

Manifestacija je završena uručivanjem zahvalnica svima koji su učestvovali na festivalu, a direktorka Studenskog kulturnog centra Dragana Petković istakla je da posebnu zahvalnost duguje publici, zbog velikog interesovanja za manifestaciju i nastupe.

folklor Manifestaciju zatvorio ansambl domaćin Oro; foto: Studentski kulturni centar

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Škorpija

    21:15 // 21. 7. 2018.

    Bravo Kraljice ti si jedini uspešni direktor u ovom Gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: