Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 30. 5. 2018.

| Kultura

Uz zvuke klavira i violine otvoren “Ledamus”

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
ledamus 2018
Dani muzike u Leskovcu održavaju se do 21. juna, foto: B. Antić

U punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu, uz dela Ravela, Prokofjeva, Vijenjavskog i Sen-Sansa počeo je jubilarni “Ledamus”. Publika je na otvaranju uživala u sviranju poznatog violiniste Romana Simovića i pijaniste Vladimira Miloševića.

Leskovčani će u okviru ovogodišnjeg festivala moći da uživaju u muzici na 11 koncerta, a prema rečima jednog od posetilaca, “Ledamus” je mesto gde publika može čuti kvalitetnu muziku i svetski poznate izvođače. ledamus 2018 Publika uživala u klasičnim delima, foto: B. Antić

Evo već deceniju pratim Dane muzike u Leskovcu. Svaki koncert je priča za sebe, a večerašnji je premašio moja očekivanja. Uživao sam - rekao je jedan Leskovčanin.

Više od sat vremena publika je uživala u klasici, a nakon gromoglasnog aplauza, muzičari su se vratil na binu i izveli Dvoržakov “Romantični komad br. 4” i Krajslerovo delo “Lepi ruzmarin”. Crnogorski pijanista Roman Simović oduševljen je leskovačkom publikom, ali i celom atmosferom na koncertu.

Vrlo posebna, topla publika, intimna sala, zaista je bilo uživanje svirati. Vrlo sam zadovoljan kako smo svirali, naročito što nismo imali mnogo vremena za spremanje, s obzirom na to da imamo mnogo obaveza. Prvi put sam u Leskovcu, ali se nadam da ću se ponovo vratiti pred ovu publiku - rekao je Simović.

Pozitivne utiske imao je i Leskovčanin Vladimir Milošević koji otpočetka daje svoj doprinos ovom festivalu za koji kaže da je najznačajniji događaj u gradu koji treba da posete svi, kako bi se upoznali sa dobrom muzikom, ali i mladim i perspektivnim umetnicima.

Na “Ledamus”-u je u proteklih 10 godina održano više od 120 koncerata, a prema rečima organizatora, i ove godine pripremljen je kvalitetan program.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: