Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 18. 11. 2013.

| Kultura

Veče Sremčevog Niša

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
sremac.jpg

U sredu, 20. novembra u 19 sati u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla”, posetioci će moći da kroz dramsko-muzički prikaz osete duh, lepotu i merak starog Niša.

Program u kome učestvuju učenici Gimnazije “Stevan Sremac”, prema rečima organizatora, govori o onome što su Nišlije imale, a što je nestalo i onome što je još deo “niškog mentaliteta”, dok samim tekstom provejava seta i smeh, prolaznost i sevdah.

Jedna od autorki teksta i organizatorka programa Milica Vučković kaže da će veče "Sremčevog starog Niša", između ostalog, dočarati odnos pisca sa njegovim likovima, kao što je specifičan odnos Sremca i Kalče.

- Radnja predstave prati neobičan susret Sremca sa njegovim likovima u kafani, a pripovedači će osvetliti međusobni odnos likova i autora - kaže Vučković.

Specijalni gost, saradnik na dramskom izvođenju, je glumac niškog Narodnog pozorišta Miloš Cvetković, a tekst predstave pisale su Danijela Gašević i Milica Vučković.

Za muzičku podlogu zaduženi su, kako je rečeno, učenici gimnazije koji će pevati pesme “Nesanica”, “Nema leka da me ozdravi” i “Ono naše što nekad bejaše”.

Program organizuju Prva niška gimnazija ''Stevan Sremac'' i Studentski kulturni centar u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom ''Nikola Tesla'', povodom obeležavanja 135 godina od osnivanja ove najstarije niške gimnazije

Ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ucesnik

    22:34 // 19. 11. 2013.

    Mali update. Zbog kapaciteta prostora, predstava je premestena u svecanu salu Gimnazije "Stevan Sremac" :)

  • Nišliski Džeronimo

    17:22 // 18. 11. 2013.

    Divno. Uz sve muke u svom trajanju Niš je uvek bio i romantično mesto. Čestitke autorkama, autorima i akterima. Dolazim da uživam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: