Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 28. 10. 2012.

| Kultura

Veče emocija sa Kemalom Montenom

Autor:S.R.Izvor:Južne vesti
kemal-monteno-(2).jpg
Kemal Monteno, Dom Vojske u Nišu

Sinoć je u sali Doma Vojske nastupio poznati sarajevski kantautor Kemal Monteno.

U skromnom scenskom okruženju klavijaturiste i dva vokala, veseli Sarajlija je pozdravio publiku i krenuo u osvajanje srca prisutnih. Po prvi put u Nišu čula se pesma „Sta je život“ koju Kemal opisiju kao autobiografsku jer govori o njegovom poreklu i sudbini koju nose „vjetrovi sa sjevera i juga“.

„Meni je uvek lijepo u Nišu. Kad vas čujemo kako pjevate, samo bih svirao i slušao vas. Moram priznat’ da nas ima nekako sve manje i manje. Hajmo, Nišlije, mora se malo radit' na tome, gdje su muškarci?“ kroz osmeh govori Sarajlija aludirajući na gotovo polu praznu salu.

Nešto slabija posećenost od očekivane nije sprečila ljubitelje velikog ex-yu šansonjera da se sete i zajedno zapevaju hitove poput „Lidija“, „Jedne noći u Decembru“ „Sve dok bude i nas dvoje“, „Sarajevo ljubavi moja“ kao i „Dušo moja“ koju je simpatično posvetio damama, i u šali poželeo srećan 8. mart.

Kemal Monteno je poznat kao jedan od pevača sa najviše snimljenih dueta, te je usledio i set pesama „Nekako s proljeća“, „Daleko“, „Ovako ne mogu dalje“ „Nije htjela“.

Kao gost nastupio je Dušan Svilar. Pored zajedničke pesme „Nije vredno sine moj“ imao je i solo nastup uz izvođenje poznatih YU balada.

Sećanjem na velikog prijatelja Davorina Popovića, i izvođenjem „Bacila je sve niz rijeku“, koncert se polako privodio kraju. U tradicionalnoj zahvalnici „Hvala vam“ Kemal Monteno je improvizujući na gitari stihovima pozdravio pristune.

Kemal Monteno je prošle godine obeležio 40 godina pevačke karijere, a poslednji put u Nišu nastupio je u martu 2011. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: