Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 27. 8. 2012.

| Kultura

Večeras 4 filma na Filmskim

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
ustanicka-ulica

Na filmskim susretima u Nišu večeras će biti pikazana 4 filma. Film "Narcis i eho" je u bioskopu "Kupina" od 18h, a od 20:30h na Letnjoj pozornici biće prikazani filmovi "Ustanička ulica", "Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" i "Klip".

Na Letnjoj pozornici će prvo biti prikazan film "Ustanička ulica", u kome zamenik tužioca za ratne zločine Dušan, sin uglednog profesora prava, dobija od glavnog tužioca slučaj koji će izmeniti njegov život, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu.

U filmu glume Gordan Kičić, Uliks Fehmiu, Rade Šerbedžija, Petar Božović, Predrag Ejdus, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Aleksandar Đurica, Bojan Žirović, Marko Baćović i Marko Janjić.

vodic-280

"Praktični vodič" sastavljen je od 4 potpuno različite priče o ljubavnim iskušenjima da se pronađe prava osoba. U filmu je prikazano šta se dešava kada se stranci i stanovnici Beograda susretnu.

Glumačku postavku u ovom filmu čine Žili Gaje, Žan-Mark Bar, Baki Davrak, Leon Lučev, Marko Janketić, Hristina Popović, Anita Mančić i Nada Šargin.

Između ova dve filma biće održana ceremonija uručenja nagrade "Pavle Vujisić" ovogodišnjem dobitniku Marku Nikoliću, a najavljeno je da će je uručiti prošlogodišnji dobitnik Petar Božović.

klip

Prema najavama organizatora, zbog eksplicitnih scena film "Klip" Maje Miloš se ne preporučuje gledaocima mlađim od 18 godina. Iz tih razloga organizovano je da on bude prikazan posle ponoći, a organizatori očekuju da će projekcija početi oko pola sata posle ponoći.

Jasna je tinejdžerka iz beogradskog predgrađa, čiji je otac teško bolestan. Ona je besna na sve i svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u vršnjaka Đoleta, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela.

Većinom mlada glumačka ekipa okupila je Isidoru Simijonović, Vukašina Jasnića, Sanju Mikitišin, Jova Maksića, Monju Savić, Katarinu Pešić, Sonju Janičić, Jovanu Stojiljković, Vladimira Gvojića, Nikolu Dragutinovića i Mihajla Nikolića.

"Narcis i eho" je film o grupi studenata koji sa profesorkom odlaze na izlet do zapuštene pozornice u jednom parku. Njihova namera je da pronađu najbolji način za scensku postavku opere, a jedan od studenata predlaže da je bolje da se napravi film u kojem će biti korišćeni snimci postojeće opere.

U filmu igraju Milutin Milošević, Vladislava-Vaca Đorđević, Amra Latifić, Jelena Šušnjar, Boris Vlastelica, Anja Đorđević, Milena Milutinović, Anamarija Cupin.

U slučaju da organizator zbog kiše otkaže projekcije na Letnjoj pozornici, 5. i 6. parter gledaju projekcije u Domu Vojske iste večeri od 21h, a svi ostali parteri sutradan od 16h.


Prateći program festivala

11h - Okrugli sto "Glumac u reklami" (Sala Niškog kulturnog centra)
13h - Promocija godišnje produkcije "Yu filma danas" (Festivalski centar, "My Place")
19h - Akademija umetnosti u Beogradu - selekcija filmova (Bioskop Kupina)
19h - Izložba fotografija Jovana Šurdilovića (Evropski kutak)
21h - Kino region: "Iza bregova", Rumunija (Bioskop Kupina)

Trejler za film "Ustanička ulica"

Najava za film "Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem"

Najava za film "Klip"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 321321

    09:47 // 28. 8. 2012.

    napustite film klip
    oni koji misle da su im deca narkomani i kurve OSTANITE i gledajte.

    • Nemanja Ilic

      13:38 // 28. 8. 2012.

      pa to se ne odnosi na sve, samo na osobe koje ima u svakom drustvu i drzavi.

  • Turista

    14:32 // 27. 8. 2012.

    Da li ce i Juzne vesti javiti ukoliko dodje do odlaganja ili moramo to da saznamo na ulazu na Letnju pozornicu. Posto je ovo vreme cudno, kisa moze da pocne da pada kad joj se cefne... :) :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: