Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 7. 8. 2019.

| Kultura

Večeras koncert "Nišvila" u Bolnici u Toponici - otvoren za sve

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
toponica
Koncert za pacijente, zaposlene i sve građane; foto: JV, arhiva

International Youth Orchestra i niški bend Slide Ride sviraće od 19 sati ispred Prinčeve vile u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti Gornja Toponica. Koncert je organizovan za pacijente i zaposlene u ustanovi, ali i za sve građane koji žele da osete atmosferu Nišvila.

Zato će dva benda i svirati u krugu Specijalne bolnice, a kako kaže zamenik direktora Vlada Aranđelović, slušaće ih oko 180 pacijenata.

Koncerti su dobri zbog socijalizacije pacijenata, a ovakvi događaji deluju i protiv njihove stigmatizacije. Imali smo i likovne kolonije, koncerte, pozorišne predstave - kaže Aranđelović.

Organizatori festivala kažu da žele da ovim koncertom i podsete da je Prinčevoj vili potrebna rekonstrukcija, jer je u veoma lošem stanju.

To je objekat u kome je neko vreme proveo i princ Đorđe Karađorđević, stariji brat Aleksandra Karađorđevića, kada je bio proglašen duševno obolelim.

Inače, pre dve godine džez i bluz bendovi nastupili su u niškom zatvoru pred 750 zatvorenika. Tamo su svirali Benny Brickman Band i bugarski bluz sastav Poduene Blues Band, ali i grupa osuđenika Maskillz.

Iz Nišvila najavljuju da bi ove godine džez muzičari mogli da zasviraju i u Gerontološkom centru, jer su dogovori o koncertu u toku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sara

    19:12 // 7. 8. 2019.

    Bravo na humanosti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: