Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 30. 8. 2012.

| Kultura

Večeras zatvaranje Filmskih

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
glumci

Zvanične nagrade Filmskih susreta biće dodeljene večeras od 21h na Letnjoj pozornici u Nišu, a nakon toga biće prikazan film "Dr Rej i đavoli", koji zbog tehničkih problema nije prikazan u redovnom terminu.

Tokom dana biće saopšteno i ko su dobitnici nezvaničnih nagrada festivala. Što se svečanosti zatvaranje tiče, za sada je jedino poznato da će nastupiti novosadski ženski bend "The Frajle".

Nakon filma o doktoru Reju 47. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma biće zvanično zatvoren, a publika na Letnjoj pozornici tada će moći da pogleda gostujući dokumentarni film "Orkestar". Iako je bilo ranije najavljeno, film "Šešir profesora Koste Vujića" neće biti prikazan poslednje večeri festivala.

Da podsetimo, u konkurenciji na festivalu je 13 filmova.

U ovogodišnjem žiriju su glumci Zlata Numanagić, Nebojša Milovanović i Milena Pavlović, a večeras će svojim kolegama dodeliti 8 nagrada.

- Posao je težak, mnogo je dobrih filmova i dobrih uloga napravljeno, naročito među mlađim glumcima, što mi je naročito drago, jer na doajene računamo da ne mogu da omanu i da će uvek biti na visini zadatka - rekla je Zlata Numanagić.

Iako je tokom festivala bilo tehničkih problema i propusta oko organizovanja programa na Letnjoj pozornici, glumci su ipak zadovoljni prijemom na koji su naišli u gradu.

- Niš je kao i uvek sa širokim rukama i otvorenim srcem primio glumce. Uvek je zadovoljstvo biti među takvim svetom koji nas tako toplo i ljubazno prima - dodala je Zlata.

Među zvaničnim nagradama koje će biti dodeljene su "Naisa", Gran pri festivala za najbolje umetničko ostvarenje na festivalu, "Car Konstantin", nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, "Carica Teodora", nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, Povelja za najbolju žensku ulogu, Povelja za najbolju mušku ulogu, Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu, Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu i Nagrada za debitantsku ulogu.

Direktan prenos svečanosti dodele nagrada najavljen je na Radio televiziji Srbije, kažu organizatori.

Prateći program festivala

17h - Kino region: "Noćni brodovi", Hrvatska (Bioskop Vilingrad)

18h - Omaž Mikiju Stamenkoviću: "Lager Niš" (Bioskop Kupina)

Najava za film "Doktor Rej i đavoli"

Najava za film "Orkestar"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: