Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:19, 22. 11. 2012.

| Kultura

Velika posećenost na otvaranju Sajma

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
IMG-0501
Otvaranje Sajma knjiga

Ovogodišnji, 49. niški Sajam knjiga u punoj hali Čair otvorio je muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo, a na otvaranju je nastupio i Nišlija Oliver Katić.

11 Otvaranje Sajma knjiga

Dolazak Marčela privukao je veliki broj srednjoškolaca i studenata, pa je i posećenost prvog dana vidno veća nego prethodnih godina.

Umesto velikog govora i "mudrih reči i citata" Šelić je u svom stilu sajam otvorio pričajući anegdotu koja oslikava stanje kulture u društvu kada su sajmovi ovog tipa u pitanju.

- Pre 2,3 godine na Sajmu knjiga u Beogradu dvojica momaka šetajući zastanu pored jednog štanda da razgledaju, a zatim jedan pita "pošto je ta i ta knjiga?". Prodavac odgovori "600 dinara". Drugi momak se zamisli i kaže "brate, za te pare možeš da kupiš 2 pljeskavice". Posle kraće pauze, prvi mu odgovori "ajmo na pljeskavicu ili dve" - ispričao je Marčelo.

33 Otvaranje Sajma knjiga

Nakon zvaničnog otvaranja on je potpisivao knjige na štandu Niškog kulturnog centra, organizatora sajma.

- Marčelo ima super tekstove, a pročitao sam i njegove knjige i raduje me da ću na jednoj od njih imati i njegov potpis. Ne mogu da izdvojim ni jednu njegovu knjigu posebno, ali ih preporučujem - kaže jedan gimnazijalac.

22 Otvaranje Sajma knjiga

Direktorka NKC-a Bojana Simović na otvaranju je ponovo ukazala na problem nepostojanja adekvatnog i dovoljno velikog prostora za ovakvu manifestaciju.

Sajam će biti otvoren do 28. novembra a radno vreme je od 10h do 20h. U okviru pratećeg programa biće organizovane i brojne promocije knjiga.

Popust samo za grupne posete

Iako je ranije bilo najavljeno da će za učenike, studente i organizovane posete za više od 20 ljudi cena ulaznice biti 50 dinara, javili su nam se studenti koji nisu mogli da ostvare popust prilikom kupovine ulaznice.

44 Otvaranje Sajma knjiga

- Da, postoji popust za učenike i studente, ali samo ako su došli kao grupna poseta. Grupu mogu da čine i dve osobe. Posete mogu da organizuju i preduzeća, organizacije ili biblioteke, ali moraju da imaju potvrdu da je to grupna i organizovana poseta. Pojedinačne karte ne možemo da prodajemo sa popustom jer nemamo na osnovu čega da pravdamo taj popust ako dođe neka inspekcija - kaže Goran Stanković, jedan od organizatora iz NKC-a.

On je dodao da organizatori grupne posete moraju najpre doći do biletarnice hale Čair, gde će uzeti formular potvrde za posetu, zatim ga popuniti i pečatirati u organizaciji ili instituciji iz koje dolaze i nakon toga ga odneti organizatoru koji će na osnovu toga odobriti popust.

Inače, regularna cena ulaznice za sajam je 100 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    23:07 // 22. 11. 2012.

    Još da sajam knjiga nije poput vašara pa da mu se progleda kroz prste. Godinama unazad, kuvari, džepne knjige, pravoslavne baljezgarije i slikovnice. Izdavači nula, cene probijaju krov. Mizerno.

  • skywalker

    21:45 // 22. 11. 2012.

    Ma da, kako pravdaju autoprevoznici, uzmete broj indexa, ime i prezime, fakultet i gotovo... Sto u strtu niste rekli da je za grupne popuste? I molim vas sklonite one namcore sa biletarnice

  • Blagoje

    21:44 // 22. 11. 2012.

    Da, postoji popust za učenike i studente, ali samo ako su došli kao grupna poseta. Grupu mogu da čine i dve osobe.....ali moraju da imaju potvrdu da je to grupna i organizovana poseta.....kaže Goran Stanković, jedan od organizatora iz NKC-a.

    - Ovo je samo bezobrazluk i nista drugo, nije problem u 50din, ali ako je najavljeno da je za studente upola cene, redno je da se to i ispostuje, a ne da se izmisljaju pravila.

    Mi smo bili u grupi od 5 ljudi, svi sa razlicitih fakulteta, i od koga smo mi trebali da uzmemo tu potvrdu i zasto tu potvrdu niko nigde nije spomenuo, nego za cenu saznajem na biletarnici, a za potvrdu ovde?!?

    Sva sreca pa mi je dan bio perfektan, pa nisam toliko ogorcen, i da nisam procitao ovaj clanak ne bih se ni setio ovog bezobrazluka.

    • Marko Ristic

      17:21 // 23. 11. 2012.

      Zato sto su lopovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: