Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 10. 8. 2018.

| Kultura

Velika rege žurka na otvaranju “Nišvila”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Inner Circle
Najviše publike i najbolja atmosfera na nastupu čuvenih rege muzičara; foto: Vanja Keser

Prvi put je publika u Srbiji mogla da čuje čuveni rege bend Inner Circle i to na niškom džez festivalu, a na njihovoj proslavi 50-godišnjice karijere u niškoj Tvrđavi bilo je najviše publike koja je napravila odličnu atmosferu. Na otvaranju Nišvila publika je đuskala i uz sastav koji predvodi svetski saksofonista Kenny Garrett, a velike ovacije publike pratile su nastup bubnjara Lazara Tošića.

Publika je zajedno sa muzičarima napravila odličnu atmosferu na otvaranju ovogodišnjeg Nišvila. Najmlađi muzičari niškog džez festivala okupljeni u Monségur Youth Big Band-u otvorili su festival na glavnoj bini. VAK-0330 Prvo veče "Nišvila" proteklo u znaku bubnjara Lazara Tošića, saksofoniste Kenny Garrett-a i rege benda "Inner Circle"

Potom je bubnjeve zauzeo legenda jugoslovenskog džeza Lazar Lale Tošić, čija svirka je nekoliko puta prekidana aplauzom i oduševljenjem prisutnih.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo je zajedno sa svojim kvintetom i Markom Đorđevićem odsvirao neke od najboljih numera iz bogate karijere koja traje više od 50 godina.

Potom je umesto rege benda koji je bio na redu za nastup, binu zauzeo svetski priznati saksofonista Kenny Garrett sa svojim bendom i razmrdao publiku koja je već ispunila deo ispred bine i đuskala uz zvuke saksofona. VAK-0452 Prvo veče "Nišvila" proteklo u znaku bubnjara Lazara Tošića, saksofoniste Kenny Garrett-a i rege benda "Inner Circle"

"The Bad Boys of Reggae" kako nazivaju bend Inner Circle je okupio najviše publike koja je plesala i pevala sa njima. Napravili su odličnu atmosferu i izveli svoje najveće hitove, a kako su rekli posle koncerta odlično su se proveli i dopala im se publika sa Nišvila.

Frontmeni benda naveli su nakon rege žurke u Nišu da im je ovo prvi put da sviraju u Srbiji, ali ne i poslednji.

Bilo je lepo, divno, voleli bismo da dođemo ponovo. Sada idemo za Nemačku, sličan je festival kao ovaj vaš odličan festival Nišvil, Srbija ima odličnu energiju, ovo je muzički grad. Dobra energija, odlična - istakli su članovi benda. VAK-0848 Prvo veče "Nišvila" proteklo u znaku bubnjara Lazara Tošića, saksofoniste Kenny Garrett-a i rege benda "Inner Circle"; foto Vanja Keser

Kraj prve večeri Nišvila bio je poslastica za ljubitelje roka i odličnih ženskih vokala. Svirao je bend iz Mongolije Hartyga, kao i bend koji "naginje" ka bluzu The Paz.

Publika se potom "preselila" u drugi deo niške Tvrđave, gde su ih dočekali di-džejevi i nastavila druženje i đuskanje na "Midnight jazz danse"-u.

Podsetimo, niški džez festival traje do nedelje 12. avgusta, a osim glavne bine gde će narednih dana nastupiti The Manhattan Transfer, Lisa Simone, Omar Hakim, Matt bianco i Gipsy Kings, besplatni koncerti se održavaju na nekoliko lokacija u niškoj Tvrđavi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile s bubanj

    10:18 // 11. 8. 2018.

    Svima svaka čast na grčevito istrajnoj "borbi za festival" godinama unazad.Imamo brend odavno i verujem konačno kao grad,ali je "šliht sistem" kao u dva prethodna komentara npr.,prosto nemoguće ne osetiti na licu mesta.Uostalom zbog toga su gosti-turisti brojniji i znatno opušteniji od samih nišlija nažalost. Sve za sjajnu muziku i pod okriljem iste.

    • lili

      19:05 // 11. 8. 2018.

      Gresis!!! ! Komentar je spontan i proistice iz divljenja prema ljudima koje poznajem samo iz medija i cenim upornost da se sacuva ovaj brend!

  • JazzAIR

    14:49 // 10. 8. 2018.

    hvala Lili u ime DEVET KLJUČEVA NIŠVILA i u ime Ivana Blagojevića :) nego.. evo jednog veoma posebnog performera na blues stage : https://youtu.be/G4hzr_8sAbk

  • lili

    14:09 // 10. 8. 2018.

    Blagojevicu i njegovim saradnicima, svaka cast na istrajnosti i veliko hvala za ovakve dozivljaje za pamcenje. VRH!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: