Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 9. 6. 2013.

| Kultura

Velikim aplauzom završen festival „Constantinus“

Autor:S.R.Izvor:Južne vesti
Constantinus-4-25.jpg
Gudački sastav "Ars Longa", foto: Marko Pekić

Juče je u galeriji „Sinagoga“ završen IV međunarodni muzički festival „Constantinus“.

Čast da nastupi poslednje večeri festivala imao je gudački sastav „Ars Longa“. Vrhunski mladi muzičari predstavili su dela kamerne muzike Mocarta, Šostakoviča i Čajkovskog. Jedan od osnivača ovog sastava, Nišlija Nikola Pančić, prisutne je pre izvođenja svakog dela upoznao sa sadržajem i kratkom istorijom u kakvim je uslovima delo nastalo, što je uz elitni nastup doprinelo potpunom užitku publike.

- Zadovoljstvo mi je što je koncert bio odlično posećen. Što se programa tiče, namerno smo izabrali nešto što se u Nišu ne tako često svira, i drago mi je da se to publici dopalo – izjavio je za Južne vesti violinista Nikola Pančić.

Pred kraj, muzičari su predstavili instrumente „Constantinus Quartet“ Andriana Andreeva, jednog od pokrovitelja festivala i fondacije „Constantinus“. Publika je umetnike, nakon izvrsnog muziciranja, nagradila gromoglasnim aplauzom.

- Po očekivanju, uz naše višegodišnje iskustvo, festival je prošao bez greške. Publici smo predstavili odlične muzičare, svetskog renomea. Raduje me sve veća zainteresovanost mladih za ovakav tip dešavanja i očekujemo još veću podršku grada i države sledećih godina – rekao je Igor Aleksić, direktor festivala.

Festival “Constantinus” okuplja vrhunske muzičare i svojim sadržajima doprinosi razvoju umetnosti i promociji kulturnog turizma grada Niša.

Gudački sastav "Ars Longa", festival "Constantinus"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana

    18:43 // 9. 6. 2013.

    Predivni su bili! Tako prirodni i neposredni, prelepi...Spektakularan koncert!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: