Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 1. 8. 2011.

| Kultura

"Vinska pesma" osvojila prvu nagradu u Perastu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
constantinus
myspace.com

NIŠ - Vokalna grupa "Constantine" iz Niša osvojila je 1. nagradu na 10. Festivalu klapa u Perastu, u Crnoj Gori. “Constantine” je osvojio nagradu u kategoriji "Novih pjesama" sa kompozicijom "Vinska pesma".

Na desetom po redu Festivalu koji je održan od 26. do 31. jula prikazan je performans „Priče o moru“, održan naučni skup na temu klapske muzičke tradicije, Regata klapa i izložba slika sa kolonije Festivala održane od 19. do 25. juna. 

- Vokalna grupa "Constantine" iz Niša nastala je oktobra meseca 2008. godine kao zajednička ideja muzičara i ljubitelja vokalne kamerne muzike sa težnjom da se ovom muzičkom žanru priđe na malo drugačiji način. Programski okvir Vokalne grupe Constantine je raznovrstan i baziran na delima domaćih i stranih autora etno, pop, rock, jazz, filmske i duhovne muzike koja je tretirana na klapski način sa idejom da se izađe iz okvira konvencionalnog - navodi se na zvaničnom sajtu grupe.

Dela koja izvodi vokalna grupa "Constantine" obuhvata ceo XX vek kao i ranije nastale melodije u žanru etno i duhovne muzike. Pesme se izvode u originalnim ali i sopstveno napisanim aranžmanima članova vokalne grupe. Članovi Vokalne grupe Constantine su Bojan Stanković (I tenor), Dalibor Marković (I tenor), Aleksandar Stefanović(II tenor), Miloš Gavrilović (II tenor), Miodrag Perović (bariton), Marko Milanović (bariton), Igor Nikolić (bas), Ilija Stojadinović (bas), Nenad Jovanović (bas). Milan Kocić (bariton), zbog preseljenja u inostranstvo, nastupa sa grupom povremeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: