Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 30. 11. 2015.

| Kultura

Violinista Nemanja Radulović nastupa u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
nemanja
Nemanja u Nišu nastupa pre dve godine; foto: arhiva JV

Svetski poznat violinista iz Niša Nemanja Radulović nastupiće u svom rodnom gradu u ponedeljak 14. decembra od 20 sati u Domu Vojske, a organizatori najavljuju da će koncert ovog virtuoza biti pravi spektakl.

Radulović i ansambl Double sens će održati koncert u okviru Ideinog koncepta „Niš u srcu", a prihod od ulaznica biće doniran u humanitarne svrhe.

Poznati violinista, koji je poslednji put nastupao u Nišu pre dve godine, izvešće dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Dvoržaka, Bramsa i Hačaturijana.

Za samo nekoliko godina, Nemanja Radulović je osvojio svet klasične muzike svojom virtuoznošću na violini, kao i svojim avanturističkim programom.

Nastupao je sa vodećim svetskim orkestrima, kao i u najprestižnijim dvoranama sveta. Svira i sa svojim ansamblom The Devil's Trills širom Evrope i Azije. Njegov drugi ansambl Double sens, koji je takođe čuven po svojoj hrabrosti u kamernoj muzici, nedavno je snimio CD "5 Seasons".

Nemanja Radulović je rođen u Nišu 1985. godine. Studirao je na Fakultetu umetnosti i muzike u Beogradu, The Saarlandes Hochschule für Musik und Theater u Sarbrikenu, kao i na čuvenom Konzervatorijumu u Parizu, na kome je magistrirao sa svojih 16 godina.

Dobitnik je nagrade "Internacionalno otkriće godine" Victoires de la Musique, kao i "Najbolji umetnik" 2014, a na predlog Fakulteta umetnosti u Nišu promovisan je u počasnog doktora Univerziteta u Nišu 2013.

Cene ulaznica za koncert su - 1.200 za parter, 1.000 za balkon i 800 dinara za stajanje. Karte se mogu kupiti na biletarnici Doma Vojske Srbije, u klubu “Sunset” i kafeu “Gnezdo”.

Nemanja Radulović - Pašona kolo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    12:17 // 30. 11. 2015.

    Nije li moglo malo manje dranja da bude za cenu karte?
    Nije baš morao svaki šrafčić da se udene u proviziju. Niš je sirotinjska kasaba, zna narod šta je dobro nego nema kintu.
    Sreća, ima YouTube dok je još jeftino.

    • mare

      13:55 // 1. 12. 2015.

      Koncert je humanitarnog karaktera, a svira jedan od najboljih violinista na svetu. Tako da nije "dranje"

    • Sergio

      19:22 // 1. 12. 2015.

      Moje neko misljenje je da bi primerenija cena bila 400/600/800 din. Tada bih mozda i otisao u stajaci deo. Ali, siguran sam da ce i bez mene Radulovic da napuni salu. Nije on covek kriv sto Nislije nemaju... Vrlo je pohvalno sto se covek i vratio u ovaj bedan grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: