Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 13. 8. 2017.

| Kultura

Više koncerata večeras na “Nišvilu”, sviraju Kendi Dalfer i Tom Harel

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nastavlja se džez festival, koncerti će trajati duže
Nastavlja se džez festival, koncerti će trajati duže; foto: Vanja Keser

Zbog nevremena i jakog vetra u Nišu, koje je sprečilo muzičare da nastupe na trećoj “Nišvil” večeri, džez festival večeras počinje u 19 sati i trajaće duže nego uobičajeno. Nastupiće Kendi Dalfer, Tom Harel, Rambo Amadeus, dva “big benda” i drugi izvođači. Darko Rundek sa orkestrom neće svirati večeras, ali će 18. avgusta najverovatnije održati celovečernji koncert u Tvrđavi.

Iako je sinoć postojala mogućnost da bendovi sviraju na jednoj od dve glavne bine, vetar nije prestajao da duva, pa direktor festivala Ivan Blagojević, kako kaže, nije smeo da preuzme odgovornost za bezbednost učesnika i publike.

Ipak, on za večeras najavljuje “jesenji koncert za pamćenje”.

Sve bendove koji nisu vezani avio-letovima i nisu morali da odu danas, večeras uklapamo i program će trajati duže nego uobičajeno. Tom Harel je tu, Darko Rundek dolazi u petak, zbog dela ekipe koja je otputovala rano jutros i tada će da nastupa i “Very naiss bend” i Ivan Kurtić, a videćemo da i ovi koji su otputovali ako mogu dođu da imamo zaokružen ceo festival - naveo je Blagojević.

Prema njegovim informacijama vetar bi trebalo da se smiri za par sati, pa će uskoro u Tvrđavi početi tehničke probe, a popravlja se i “Midnight stage”, koji je juče najviše nastradao. Ako bude kiše, podseća, spremili su kabanice, ali poručuje posetiocima da ipak pripreme adekvatnu odeću i obuću.


Blagojević: Sačuvajte narukvice za Rundekov koncert

Za koncert Darka Rundeka važiće ulaznice i narukvice koje su građani već kupili, dodaje, a oni koji nemaju kartu moći će da je kupe pred njegov nastup.

Narukvice koje imate sačuvajte, ako vam bude veliki problem da ih nosite isecite, a ko je sačuvao karte neka ih ponese - pojašnjava Blagojević.

Što se besplatnih programa tiče, večeras bendovi neće svirati na “Welcome stage”-u zbog bezbednosti, a u toku su pregovori za ostale bine u Tvrđavi, koje bi trebalo da funkcionišu uobičajeno.


Sledeće godine jedna velika bina umesto dve?

Da se ubuduće ovakve stvari ne bi dešavale, Blagojević predlaže da se za sledeći "Nišvil" u Tvrđavi napravi "ogroman, stabilan i čvrts stejdž koji nikakva oluja neće pomeriti".

U tom slučaju bi "Nišvil" odustao od duplog mejnstejdža, jer bi napravio konstrukciju koja bi imala kružnu platformu. Jedni bi napred svirali, drugi se iza pripremali i tu bi se uštedelo, jer ne bi bilo duplog svetla, duplog razglasa. To je moja želja za idući festival, da imamo jednu spektakularnu binu veličine ove dve, koju ne može da pomeri i otkaže nikakva oluja - objašnjava Blagojević.

Podsetimo, pred početak treće festivalske večeri u Nišu je počeo da duva jak vetar, a organizatori su čekali da se smiri i počne kiša, ne bi li koncerti počeli. Međutim, vetar nije prestajao da duva i napravio je manju štetu na binama i koncerti su zbog bezbednosti otkazani.


Satnica večerašnjih nastupa

Earth/Sky Stage:

19 - 19.45 / Big Band Gverillaz

19:50 - 20:35 / Silent Blast

20:40 - 21:25 / Tbilisi BigBand

21:20 - 22:15 / Visions of a Nomad

22:20 - 23:10 / Tom Harrell Trip

23:15 - 00:25 / Candy Dulfer

00:30 - 01:20 / Rambo Amadeus

01:25 - 02:10 / E-play

Midnight Jazz Dance:

Chvare - 00:00 - 01:00

The Jazz Pit - 01.00 – 02.00

Ashle Beedle - 02.00 – 04.00

Dj Loptica - 04:00 – 05:00

OPEN Stage

19:00 - 19:40 | Jazz Addicts

19:50 - 20:30 | Špajz

20:40 - 21:20 | Pata Negra

21:30 - 22:10 | Uroš Spasojević Projekat

22:20 - 23:00 | Arnold Layne & Alhemija

YOUTH Stage

19:00 - 19:40 | Ruke

19:50 - 20:30 | Katarina Kochetova Trio

20:40 - 21:20 | Bas i Stega

21:30 - 22:10 | Tamara Kezz

22:20 - 23:00 | Nikičić + Cvetković Quintet

23:10 - 23:50 | Nevena Pejcic Quintet

AIR Stage

19:00 - 19:40 | Prljave Sestre

19:50 - 20:30 | Šinobusi

20:40 - 21:20 | Slide Ride

21:30 - 22:10 | Two Bags Bluesman

22:20 - 22:40 | Petting Blues Band

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • radojko

    14:13 // 24. 8. 2017.

    Vidim da ovde ima i Nisville botova,evo ja sam recimo svoju kartu kupio,nisam otisao na koncert Rundeka iz vise razloga,novac nazad nisam dobio,znaci li to da sam pokraden od strane organizatora izgleda da da.Nisville je svake godine sve gori i gori,na letnjoj pozornici pre desetak godina program je bio mnogo kvalitetniji a o samoj akustici da ne govorimo,ovo sada je vasar

  • del

    22:41 // 13. 8. 2017.

    @ucitelj ruku mogu da dam da nisi ni kupio kartu za Nisvil, vec si je, ako uopste i ides, dobio. Pa ako moze jos nesto da se zaradi od toga sto je bila oluja sinoc, bilo bi super. Za vreme Nisvila grad izgleda kao da se ne nalazi ni blizu ovoj rupi od drzave, ali vam opet nesto smeta. Ulozite novac u ono sto volite, koliko god to bilo, kupite kartu i za sledeci Nisvil, pomozimo festival.

  • xyz

    20:49 // 13. 8. 2017.

    Ma, sto branite organizatore?
    Ako su dve bine ostecene, sta je sa preostalih 10 bina? Kao festival je, a nigde muzike.. Pauza da izlecimo mamurluk od petka?
    Aj ja, nislija, sto sam se domlatio do tvrdjave, nego tamo vidim strance koji se maju k'o zaludni, virkaju levo-desno, ocekuju nesto, ono nista.. Mene bilo sramota..
    Mogli su jednog DJ-a na nekoj bini da puste da se proveselimo kolko tolko..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: