Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 6. 7. 2011.

| Kultura

"Vlasinski leto" počinje 7. jula

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
surdulica

SURDULICA - Tradicionalna  kulturno-turistička manifestacija „Vlasinsko leto“, koja se ove godine organizuje po 26. put, počinje u četvrtak, 7. jula kulturnim i sportskim događajima koji će se paralelno dešavati na Vlasini i u Surdulici.

U okviru ove manifestacije biće tradicionalno izabran najbolji orkestar na jugu Srbije, koji će direktno biti kvalifikovan za takmičenje u Guči, ali će i Surduličanima biti predat na upotrebu velelepni gradski trg.

-  Sve je spremno  za ovogodišnju manifestaciju. Najznačajniji trenutak na ovogodišnjoj manfestaciji je svakako takmičenje za najbolji trubački orkestar, koji će predstavljati jug Srbije na ovogodišnjem 51. Saboru trubača u Guči – kaže Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije u Surdulici.

Ove godine se takmiči 36 seniorskih, omladinskih i pionirskih orkestara koji će nastupati na centralnom trgu u Surdulici do nedelje, 10. jula, kada će glasovima žirija i publike biti odabran najbolji orkestar.

- Izbor najboljeg trubačkog orkestra je centralni događaj na ovoj manifestaciji, ali i ostali prateći događaji zavređuju pažnji. Biće održan moto-kros na relaciji Surdulica- Vlasina, nastupiće bubnjar Dragoljub Đuričić, a u petak uveče, kada će zvanično biti predat na upotrebu uređeni gradski trg nastupiće Šaban i Ilda Šaulić – kaže Biljana Nikolić.

Za uređenje trga, koji se prostire na oko 5.000 metara kvadratnih, utrošeno je blizu 100 miliona dinara. Sredstva su u podjednakom iznosu obezbedili Vlada Srbije i lokalna samouprava. Trg osvetljava nekoliko stotina sijalica, a njegovim središtem dominiraju velika fontana sa spektrom od nekoliko hiljada boja, zatim arhitektonski zanimljivo osmišljeni mermerni i metalni oblici, koji ga čine najlepšim na jugu Srbije.

Organizatori su najavili da će pored velikog broja građana Surdulice i okoline, manifestciju pratiti ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić i drugi visoki državni funkcioneri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: