Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 19. 11. 2019.

| Kultura

Vlasotinčaninu nagrada na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Solinu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
nebojša ilić
Novo priznanje za Vlasotinčanina, foto: Sanjin Badurina

Među ovogodišnjim laureatima na 22. Međunarodnom festivalu turističkog filma u hrvatskom Solinu našao se i Nebojša Ilić Ilke iz Vlasotinca. Njegov već nagrađivani film Vlasotince u srcu, prema oceni žirija, ima najbolji scenario. Ilić za Južne vesti kaže da je ponosan jer filmom govori o toleranciji i pomirenju balkanskih naroda.

Na festivalu dokumentarnih, turističkih, kulturoloških i ekoloških filmova i spotova za nagrade se takmičilo 169 filmova iz 57 zemalja sveta.

Radove su ocenjivali Šime Strikoman, filmski snimatelj i umetnički fotograf i Miroslav Mahečić, televizijski i filmski stvaralac, a film Vlasotince u srcu nagrađen je za najbolji scenario.

Film Vlasotince u srcu ima najbolje ispričanu priču zbog čega dobija nagradu za najbolji scenario - navodi se u odluci.

ilke Vlasotinčanin napisao najbolji scenario, foto: Sanjin Badurina Ovaj dokumentarac govori o turističkim potencijalima i istoriji Vlasotinca, a Ilić za Južne vesti kaže da je ponosan jer su na Festivalu prepoznali njegovu priču o toleranciji i pomirenju.

Više od 10 godina učestvujem na ovom Festivalu, a sada sam dobio nagradu za autorsko delo. Ponosan sam jer je neko prepoznao kvalitet ovog filma, ali i ideju o pomirljivosti i toleranciji - kaže Ilić.

Film je već nagrađivan, a najbolji je bio u kategoriji autorskog filma na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija”.

Podsetimo, Ilić je već osvajao priznanja u Solinu - nagradu za najbolji autorski film za Kamen drevnog snevača 2, kao i specijalna priznanja za filmove Put jedne niti, Put u Italiju, Postood, Nebeska igra i Kristijan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: