Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 26. 8. 2017.

| Kultura

Vojin Ćetković kao “srpski Petrarka” najbolji glumac druge večeri “Filmskih”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
cetkovic
Publika izglasa Vojina Ćetkovića; Foto: Vanja Keser

Za ulogu čuvenog Laze Kostića u filmu nastalom po još čuvenijoj pesmi “Santa Marija della Salute”, Vojin Ćetković je glasovima publike izabran za najboljeg glumca druge večeri niškog filmskog festivala. Pored ove melodrame, na repertoaru su bili i filmovi “Afterparti” i “Zona Zamfirova drugi deo”.

Ekipa filma "Santa Marija de la Salute" Ekipa filma "Santa Marija de la Salute"; Foto: Vanja KeserIako su režisersko delo Zdravka Šotre “Santa Marija della Salute” mnogi mogli da vide kao seriju od 11 epizoda na nacionalnom servisu, ljubitelji gledanja filmova “na otvorenom i u društvu” nisu propustili da pogledaju ovo ostvarenje o najpoznatijoj tragičnoj ljubavi u srpskoj književnosti. Na prepunoj Letnjoj pozornici, kao prvi film druge večeri festivala niška publika ispratila je ekranizaciju ljubavne priče Laze Kostića i Lenke Dunđerski.

filmski susreti Naklon Južnjakinje niškoj publici; Foto: Vanja KeserPosle filma, naklon publici dali su protagonisti filma - Vojin Ćetković, Tamara Aleksić, Sloboda Mićalović, Bogdan Diklić, Aleksandar Đurica, Zinaida Dedakin.

Najveće ovacije dobio je Vojin Ćetković, koji je za ulogu “srpskog Petrarke” Laze Kostića i izabran, glasovima publike, za najboljeg glumca druge večeri festivala.

Ja sam u glavi napravio ceo jedan život oko pesme "Santa Marija della Salute" zajedno sa Šotrom. Imam ogromno poštovanje prema stihovima i biografiji Laze Kostića. Čuo sam razne priče kakav je on bio, ali mi smo uzeli jedan segment iz njegovog zivota. Nemoguće je staviti sve u jedan film i seriju - rekao je Ćetković.

Po “tradiciji”, za drugi film “Letnja” se ispraznila, a oni koji su ostali mogli su da pogledaju film Luke Bursaća “Afterparti”, priču zamišljenu kao kritiku generije ogrezle u “klabing” i “kič kulturu”.

Posle “Afterpartija”, ne baš uobičajeno za Filmske, prikazan je i treći film večeri, nastavak jednog od najgledaniji srpskih filmova, “Zone Zamfirove”, pa je najupornija publika do kasno u noć pratila “pokretne slike” na velikom filmskom platnu Letnje pozornice.

Večeras je na programu jedina premijera na ovogodišnjim “Filmskim susretima”. Film “Nigde” Predraga Velinovića, kao i delo Bojana Vuletića “Rekvijem za gospođu J.”.

Podsetimo, festival traje do 30. avgusta kada će biti uručene glavne nagrade festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Misko Grbin

    21:32 // 26. 8. 2017.

    Gospodo gresite, bolji glumac od Vojina je svakako mister Bin da ne kazem Darko Bulatovic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: