Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 6. 7. 2012.

| Kultura

Vokalna grupa Konstantin nastupila u Poljskoj

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vokalni sastav konstantin nis
Vokalni sastav Konstantin u Poljskoj

Vokalni sastav Konstantin iz Niša održao je koncert u gradu Bjalistoku povodom prve proslave Vidovdana u Poljskoj. Niška grupa je učestovala i na etno festivalu u tom mestu.

Dobar glas se daleko čuje, a glasove vokalne grupe "Constantine" iz Niša čuo se do Poljske. Sastav Konstantin bio je učesnik prve proslave Vidovdana u Poljskoj, tačnije u gradu Bjalistoku u regiji Podlasko gde ima dosta pravoslavnog stanovništva. Na Vidovdan, 28. juna održana je prvo liturgija u crkvi Svetog Jovana Bogoslova, a potom je u zgradi Opere održana glavna proslava ovog praznika.

- Otišli smo na poziv oca Mihajla Čikvina. On je Poljak, završio je Bogosloviju u Beogradu i ima parohiju u Bjalistoku - rekao je Bojan Stanković, član sastava, za Južne vesti.

Na koncertu je prvo pevao hor Prvog beogradskog pevačkog društva, zatim je i nastupio niški vokalni sastav.

- Sala Opere prima oko 600 ljudi, alli je bilo oko 1.000 prisutnih. Bio je i naš ambasador i konzul u Poljskoj. Publika je bila prezadovoljna. Pevali smo srpske pesme, imali blok duhovnih, etno i pop pesama. Na kraju smo, izveli splet ruskih pesama. Imali smo izvanrednu komunikaciju sa publikom - otkrio nam je Bojan Stanković.

konstantin Sastav Konstantin na nastupu u Poljskoj

U sklopu proslave Bjalistoku su održane i promocija knjige vladike Nikolaja Velimirovića, izložba slika srpskih manastira i projekcije filmova Emira Kusturice i filma "Guča". Konstantin je sutradan, 29. juna, učestvovao na otvaranju etno festivala i imao zajednički nastup sa filharmonijom iz Bjalistoka i Kapelom ze Wsi Warszawa otpevali.

- Pozvali su nas da učestvujemo i sledeće godine i da održimo koncert. Bila je ovo jedna od najlepših turneja. Svi su bili srdačni, sve je prošlo fenomenalno - kazao je Stanković.

konstantin

Nastup u Poljskoj će im zauvek ostati u sećanju, a sastav se sada priprema za naredne događaje. Ako biste hteli i uživo da čujete glasovne moći ove grupe, možete u ponedeljak, 9. jula, trećeg dana Horskih svečanosti na niškoj Tvrđavi.

Orkestar opere i filharmonije "Podlaskie" iz Bjalistoka, Kapela ze Wsi Warszawa i Vokalna grupa Constantine na otvaranju Etno festivala u amfiteatru Bijalistočke opere, kompozicija "Bendzie wojna"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    14:00 // 6. 7. 2012.

    Bravoooooooooo !!!!! Samo napred..........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: