Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 24. 10. 2023.

| Kultura

Vokalna grupa "Konstantin" treći put osvojila Englesku

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
6. Crkva Sveti Sava, London
Sa engleske turneje; foto: Vokalna grupa Konstantin

Na trećem gostovanju u Engleskoj članovi vokalne grupe Konstantin iz Niša imali su tri koncerta - u crkvi Svetog Save i engleskoj katedrali Svetog Pavla u Londonu, kao i u crkvi Svetog kneza Lazara (Lazarica) u Birmingemu. Publika u Engleskoj je imala prilike da uživa u kompozicijama duhovne pravoslavne muzike, srpske etno i evergrin pop muzike domaćih i stranih autora, a utisci su sjajni, kaže Bojan Stanković iz Konstantina.

1. Otac Nenad Popović i Konstantin, crkva Lazarica u Birmingemu Otac Nenad Popović i Konstantin; foto: Vokalna grupa Konstantin Turneja u Londonu i Birmingemu bila je uspešna, prenosi utiske Bojan Stanković, a desila se na poziv crkvene opštine i oca protojereja-stavrofora Nenada Popovića koji je i starešina crkve Svetog kneza Lazara (Lazarice) u Birmingemu. Niški sastav održao je tri koncerta.

Interesantno je da je publika na koncertima pretežno bila engleska i veliko je bilo interesovanje da čuju nastupe i muziku nekih drugih kultura. Vokalna grupa Konstantin je ispraćena sa velikom pažnjom i aplauzima tokom sva tri koncerta. Program je bio baziran na kompozicijama duhovne pravoslavne muzike, srpske etno i evergrin pop muzike domaćih i stranih autora - kaže Stanković.

On ističe da duguju veliku zahvalnost ocu Nenadu Popoviću, parohiji crkvene opštine u Birmingemu i Londonu na pozivu, Trajanu Petkoviću koji je ugostio vokalnu grupu Konstantin u svom hotelu, kao i predstavnicima Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša Vasić

    22:53 // 28. 10. 2023.

    Nemogu da zaboravim nastuup vokalnog sastava "Konstantin"
    u Kos.Gračanici i nastup na liturgiji u Manastiru Dečani.
    Neka ih Gospod čuva i blagoslovi+++

  • Гага

    13:39 // 24. 10. 2023.

    Дивни људи...велики амбасадори нашег града и наше државе...милина их је слушати.

  • Suzana

    12:39 // 24. 10. 2023.

    Sve cestitke Svako dobro ocu Nenadu veliki primer i da ne bude da nisam pomenula glavnu organizatori divnu zenu Ljiljanu (iz Zitnog Potoka)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: