Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 22. 9. 2017.

| Kultura

Vraćanje u prošlost kroz izložbu fotografija iz serije “Sivi dom”

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Zoran-Cvijanović-i-Darko-Bajić,-foto-B.A
Reditelj i jedan od glavnih likova u seriji; foto: B. A.

Sećanje na minula vremena i snimanja serija i filmova analognim tehnologijama, posetioci su mogli da prožive kroz izložbu fotografija iz kultne serije “Sivi dom”. Izložbu, u okviru pratećeg programa LIFFE-a, trećeg dana ovog festivala, otvorili su glumac Zoran Cvijanović i reditelj Darko Bajić.

Izložba fotografija dočarava period njenog nastajanja i prikazivanja, a kako je na otvaranju rekao glumac Zoran Cvijanović, da ga nisu vratili iz vojske, on ne bi ni bio deo ekipe.

Vratili su me iz vojske posle 10 dana, nisam bio odgovarajući, i da se to nije desilo, ne bismo napravili jednu sjajnu seriju. Moram reći da smo imali sreće i zahvaljujući divnoj gospođi Donki Špiček koja je imala i hrabrost i srce i ljubav prema mladim umetnicima, nastade “Sivi dom” - rekao je Cvijanović.

Darko-Bajić-o-Sivom-domu,-foto-B.A Bajiž o periodu kad se snimalo analogno; foto: B. A.Serija scenariste Gordana Mihića govori o sudbinama dece iz popravnog doma, a cela ekipa serije je, prema rečima reditelja Darka Bajića, pokušala da kroz nju da dušu vremena u kome se živelo.

Ova serija nastala je iz duha i srca mladih ljudi koji su slobodno pravili svoje filmove, ne razmišljajući da li jesu ili nisu podobni, a i televizija je tada mladima davala veću šansu - kazao je Bajić.

Neizostavni deo svakog seta, objašnjava Bajić, bio je mali spaček, rejbanke i naravno megafon. Serija je, pre 33 godine snimana u kruševačkom Vaspitno-popravnom domu.

U dvanaest epizoda ove serije, nastale na osnovu autentičnih priča, glavne uloge tumače Bata Živojinović, Miša Janketić, Dragan Nikolić, Bora Todorović, Žarko Radić, Branislav Lečić, Zoran Cvijanović, Žarko Laušević, Đurđija Cvjetić, Radmila Živković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    11:47 // 25. 9. 2017.

    Odlicna serija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: