Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 18. 5. 2015.

| Kultura

Vranje zamalo da dobije bioskop

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-Pozoriste-stolice-ilustracija-Kosta.jpg
Vranje će ipak sačekati neka bolja vremena za bioskop; Ilustracija

Iako se činilo da se konačno pružila prilika da Vranjanci dobiju bioskop, i to na poklon, ispostavilo se da nemaju gde da ga smeste.

Priča sa apsurdnim i ne baš srećnim krajem oko bitke za bioskop počela je pre par meseci kada je zamenik gradonačelnika Vranja Dragoljub Stevanović dobio informaciju da jedna žena iz Ciriha srpskog porekla želi da pokloni korišćenu opremu za bioskop.

Bioskop je najpre bio namenjen Kosovskoj Mitrovici, ali oni nisu uspeli da prikupe novac da tu opremu dovezu iz Švajcarske, te se u tome videla prilika da Vranje konačno dobije mesto u kome bi se puštali filmovi na velikom platnu.

Pre par meseci počeli smo pregovore. Najpre je trebalo pronaći novac za transport, ali se ispostavilo da je mnogo veći problem lokacija. Dve koje su ušle u razmatranje su u sudskom sporu. Pokušali smo da nađemo kompromisno rešenje, ali nismo uspeli – kaže Stevanović za Južne vesti.

Ideja je bila, kako saznajemo, da se bioskop „smesti“ u u Hotelu ili u Zanatski dom u kome se nalazio čuveni bioskop „Sloboda“ koji ne radi od 1998. godine i koji je sada u jako lošem stanju. Međutim, oba prostora nisu u vlasništvu Grada.

Tako se ispostavilo da poklon nije stigao u pravi čas jer Grad nije uspeo da nađe lokaciju, osim pomenutih, pa nije hteo da ulazi u proces sklapanja ugovora kako donirana oprema ne bi stajala u nekom podrumu.

Stevanović na kraju kaže da bioskop nije u ovom trenutku baš na listi prioriteta, ali da postoji mogućnost nekog javnog partnerstva ili da se putem projekata u skorije vreme krene u ostvarivanje ideje da Vranje ponovo dobije bioskop.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: