Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 8. 3. 2019.

| Kultura

Vranjković: Rok bendove je sramota da se pojave na "Beoviziji"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti

Manjak rokenrol bendova na medijskoj sceni Srbije muzičar Nikola Vranjković objašnjava time što urednici izdavačkih kuća i medija ne forsiraju ovu vrstu muzike. Na poslednjoj, kao i na mnogim prethodnim Beovizijama, gotovo da nije bilo rok bendova, a Vranjković smatra da je te muzičare i sramota da se pojave u takvom programu.

Rokenrol scena je zato najčešće na svirkama i festivalima, a i sam Vranjković večeras od 22 sata ima drugi koncert ove nedelje u Feedback-u. Vranjkovic Nikola Vranjković gost emisije "15 minuta"; foto: JV/M. R.

Pogledajte Beoviziju. Bio je jedan mladi simpatični bend, a pogledajte sve te ostale učesnike. Nikom nije palo na pamet kako nema nijednog rok benda. Pa nema, jer ih je sramota da se pojave u takvoj emisiji. Prema tome, možda bi neki muzički urednik izdavačke kuće ili televizije da gleda sa stanovišta ne da se prave pametni, nego da se zamisli i pita što je njih sramota - rekao je Vranjković.

O svom stvaralaštvu, još iz vremena kada je svirao sa Block out-om, kaže da je slika realnosti koja ga okružuje.

Ja opisujem ono što vidim ceo život, nisam nešto menjao kao - danas ovako, sutra onako. Ljudi koji prate albume, od vremena Block out-a do danas ili pesme koje se nalaze u mojim knjigama. Nije to nešto teško, treba samo da gledaš oko sebe i da pišeš. A stvari su slične, ništa se tu, na žalost, kod nas ne menja, da bi sad neki nivo nepravde bio manji. Čak su i akteri vrlo slični, još malo pa će zatvoriti pun krug - rekao je Vranjković.

O muzici, ali i protestima, zaštiti reka i drugim temama, ovaj muzičar je govorio u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    20:21 // 8. 3. 2019.

    Nazalost, Nikola, kad pogledam sta se svira na maturama, kako mladi padaju u trans, slusajuci turban i teheran folk, nije ni cudo sto je situacija takva, kakvom je opisujes. Nema razlike izmedju Pinka, Granda i Beovizije.
    Plejbek septicka jama!

  • Bruno

    16:40 // 8. 3. 2019.

    Beovizija, isto kao i Eurosong su postali samo festivali loših pesama. Ja to odavno ni ne gledam, a ko zna neku pesmu sa Eurosonga od pre 5-6 godina?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: