Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:44, 12. 12. 2019.

| Kultura

Vučićevo pokroviteljstvo pozorišnog festivala izaziva mučninu kod režisera Vuka Torbice

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
narodno pozorište
Igor Vuk Torbica najavio da neće sarađivati sa niškim teatrom zbog Vučićevog pokroviteljstva; foto: JV

To što je upravnik niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović za pokrovitelja pozorišnog festivala “Teatar na raskršću” pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kod režisera Igora Vuka Torbice, čija bi predstava Bakhe trebalo da se igra na ovoj manifestaciji, izaziva sram i mučninu. On kaže da mu je posebno muka od Milovanovićeve izjave da mu je “velika čast” zbog Vučićevog pokroviteljstva i poziva producente predstave da razmisle o učešću na ovom festivalu.

Vučićevo pokroviteljstvo Teatra na raskršću donosi prve probleme među pozorišnim svetom. Naime, u otvorenom pismu, Vuk Torbica objašnjava Milovanoviću zašto mu se više ne javlja na telefon. Razlog za to je, kaže, sramota koju oseća zbog pokroviteljstva.

Kao udarnu vest povodom tog događaja istakli ste da će se festival održati pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije i to je već dovoljan razlog da se eto - sramim. No, ipak, posebno se - sramim vaše izjave da je tu u pitanju "velika čast", a od nje mi, da budem iskren pripadne i muka - kaže Vuk Torbica.

OTVORENO PISMO Spasoju Ž Milovanovicu, upravniku Narodnog pozorista u Nišu: Poštovani, na samom pocetku, izvinjavam...

Gepostet von Igor Vuk Torbica am Donnerstag, 12. Dezember 2019

Dodaje i da se srami što je njegova predstava Bakhe u selekciji ovog festivala.

Izneli ste u medijima negde i da se niko od umetnka nije bunio ili odbio angažman. Vaš argument je deplasiran, budući da nažalost autor ne polaže prava da odlučuje o sudbini svojih predstava, da je tako, prvi bih reagovao. Mogu ovde samo javno pozvati i producenta svoje predstave, kao i ostale kolege, da i sami razmisle o učešću na tom i takvom vešem festivalu - podvukao je Vuk Torbica.

On dodaje da "vraća" termine Narodnom pozorištu za oktobar i novembar, kada je ovaj proslavljeni režiser trebalo da režira u niškom teatru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brale

    17:12 // 15. 12. 2019.

    Prvi put čujem za ovog režisera. KO JE ON.?Da li je režirao u Kopajkpšari. MUKA MI JE VIŠE OD ANONIMUSA.

  • Pepe l.tv

    16:28 // 13. 12. 2019.

    Valjda bi g. režiser više voleo da je pokroviteljstvo potpisao „petdsenik Srbije Dragan Đilas“, samo što taj komad i film neće uopšte gledati.

    • Шишач снс-ОВАЦА

      19:43 // 13. 12. 2019.

      Ви, напредни радикали, тако ни Ђинђића нисте хтели, па...
      Само овај пут неће бити фаталног исхода као са Зораном али ће бити и лустрације и забрана екстремистичких странака и сл...!!!

  • BATA

    14:46 // 13. 12. 2019.

    Svaka cast na postupku.Bilo bi pravo da vecina izbojkotuje.Kao rece prethodnik stvarno Zadruga i Parovi gde je isto on glavni pokrovitelj-to mu je nivo,posvadjao celu Srbiju- i pozorisni festival ne mogu zajedno,pogotovo sa takvim pokroviteljem.Sigurno mu ministar finansija napravio budzet za ovaj festival.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: