Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 19. 4. 2014.

| Kultura

"Vučiću, bitan nam je Nišvil"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Nišvil džez festival
Najposećenija manifestacija južno od Beograda; NIšvil 2013

Tim za podršku "Nišvilu" pozvao je budućeg predsednika Vlade da poseti Niš, kako bi se razjasnili problemi u vezi sa finansiranjem ovog značajnog festivala.

U otvorenom pismu poslatom na adresu Vlade Srbije ocenjeno je da je Ministarstvo kulture od kako je na njegovom čelu Ivan Tasovac "imalo negativan stav" prema Nišvilu.

- Verujemo da negativan stav proizilazi iz pogrešne percepcije značaja festivala i želimo da u otvorenom razgovoru dođemo do nekog razumevanja. Jer kultura podrazumeva i razgovor i razumevanje - navodi se u pismu.

Potpisnici pisma su naglasili da ne istupaju kao predstavnici Festivala, već kao ljubitelji kulture, muzike i južne Srbije.

- Mi ne predstavljamo finansijski interes festivala - mi predstavljamo interes ljudi da ostvare svoje pravo na kulturu!

U pismu se navodi da je Nišvil džez festival "verovatno najznačajnija manifestacija kulture južno od Beograda".

Podsetimo, Tim za podršku Nišvilu je grupa ljubitelja džeza i boraca za očuvanje kulture, nastala nakon prošlogodišnje odluke Ministarstva kulture da tradicionalni niški džez festival ostane bez finansijske podrške Vlade Srbije.

Podrška Nišvilu Detalj sa prošlogodišnjek koncerta podrške NišviluTada je organizovan i koncert u znak protesta, koji je podržao veliki broj umetnika iz cele Srbije, a skupu je prisustvovao i Zaštitnik građana Saša Janković.

Tim za podršku Nišvilu je već jednom, prošle godine, tražio sastanak sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem, ali do danas nije stigao čak ni odgovor na taj zahtev.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    23:11 // 21. 4. 2014.

    Pare za Nišvil mogli bi da daju niški milioneri koji su se godinama bogatili od raznih "gradskih" poslova, narodnim parama, a nišlijama je kultura potrebna više nego ikad!

  • hedonist

    12:01 // 20. 4. 2014.

    tim treba prosiriti sa jos par ljudi,napr.tomi aleksic,advokat boncic,zarko i bodan...sujetu treba odbaciti,za dobrobit prave muzike.

  • vrana

    10:47 // 20. 4. 2014.

    Ako grad nije odredio sredstva za nisvil onda je to sramota.Nisvil je najbolja prezentacija grada i ako to nisu prepoznali gradski celnici, njima na cast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: