Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 23. 9. 2013.

| Kultura

Vuković nije prošao Odbor za imenovanja

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
vukovic
Ivan Vuković, arhivska fotografija

Iako je predložen od strane Upravnog odbora Narodnog pozorišta, aktuelni v.d. direktora Ivan Vuković nije dobio podršku Odbora za imenovanja Skupštine Grada. Zatraženo stručno mišljenje.

Odbor za imenovanja odložio je svoju odluku po ovoj tački dnevnog reda za narednu sednicu, zbog mišljenja pojedinih članova da Vuković ne ispunjava uslove konkusa.

Diskusiju su poveli odbornici Niške priče i Koalicije za Niš, Predrag Jelenković i Dragan Marković, a pridružila se predstavnica Demokratske stranke Jelena Filipović.

- Ovde, na Odboru za imenovanja, nije do sada donešena nijedna odluka protiv zakona. Ne bih sada nakon svega, kada znamo konkursne uslove, da dođemo u situaciju da donosimo neke odluke mimo zakona. Odbor bi trebalo da se drži slova zakona - rekao je Marković iz Koalicije za Niš.

Kao najveći problem za imenovanje Vukovića članovi Odbora navodili su njegovo radno iskustvo i stručnu spremu. Predsednik Odbora Dejan Jovanović (SNS) pročitao je i komentar Zakona o zasnivanju radnog odnosa, prema kojem Vuković može da obavlja funkciju direktora.

Ipak, zbog nedostatka stručnog mišljenja Upravnog odbora Pozorišta ova tačka dnevnog reda prebačena je za narednu sednicu Odbora.

- U međuvremenu ćemo zatražiti mišljenje stručne službe Narodnog pozorišta u Nišu. Ova odluka biće donešena do sednice Skupštine Grada - rekao je predsednik Odbora Dejan Jovanović.


Ministarstvo rada: Vuković ne ispunjava uslove

pozoriste Narodno pozorište, arhivska fotografijaS obzirom na to da je Vuković diplomirao pre 2 godine, a da ne poseduje ni jednu punu godinu radnog staža, po mišljenju Ministarstva rada njegova prijava ne bi mogla da bude prihvaćena.

- Ako u sistematizaciji radnih mesta piše da poslove direktora Narodnog pozorišta može da obavlja samo osoba sa visokom stručnom spremom i 5 godina iskustva u struci, onda se podrazumeva da se misli na 5 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom - kaže Ivana Savićević, šef odseka u Sektoru za rad Ministarstva.

Ipak, članovi Upravnog odbora odlučili su da prihvate mišljenje sekretara pozorišta Dragane Petrović, po kome se "iskustvo u struci" priznaje i za period kada je Vuković bio student.

Priča oko imenovanja direktora Narodnog pozorišta trebalo bi da dobije svoj epilog na narednoj sednici Odbora za imenovanja koja će najverovatnije biti održana već u subotu.

Smenjen predsednik Upravnog odbora

U nastavku sednice Odbora za imenovanja, sa mesta predsednika Upravnog odbora Pozorišta razrešen je Dejan Petković, kako je, tokom sednice, prokomentarisano iz URS-a čiji je on bio predlog, na sopstveni zahtev.

Međutim, Petković kaže da uopšte nije upoznat sa predlogom za svoju smenu, niti je podnosio bilo kakve zahteve.

- Da sam hteo smenu ja bih to podneo zvanično u pisanom obliku na pisarnici Skupštine Grada. Prvi put čujem da je održana sednica i da je moja smena bila na dnevnom redu. Ne znam koja je argumentacija za to. Upravni odbor savršeno funkcioniše iako smo od ostavke Zorana Ćirića onemogućeni da radimo u punom sastavu. Ne znam šta je tema i šta je razlog tome - kaže Petković za Južne vesti.

Na njegovo mesto predložen je istoričar i kustos Narodnog muzeja u Nišu Nebojša Ozimić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • males males

    15:08 // 25. 9. 2013.

    Trece,da li je Nis zasluzio takvo politicko SNS terorisanje?Postavljati po svaku cenu nekog nedoraslog"jer vam se tako moze",cini vas u najmanju ruku istim sa onima koje ste do juce kritikovali.

    • Mirko Mirkovic

      20:16 // 26. 9. 2013.

      Jeste zasluzio je. I Niš i Srbija. Predsednik i pola vlade su kupili diplome i nikom nista. Ja imam iskustva u cepanju drva sto znaci da mogu da budem direktor Srbija suma

  • males males

    15:05 // 25. 9. 2013.

    Drugo,koji umetnicki rezultati i koji plan rada,koja namera i koja vizija mesta pozorista u naredne 4 godine ovog momka kandiduju na to mesto?Rekao bih nista.Nije se pokazao za godinu dana uopste.

  • males males

    15:03 // 25. 9. 2013.

    Prvo,ne moze sekretar pozorista da daje tumacenja zakona,jer ako tu nekome nije jasno da 5 godina rada u struci znaci 5 godina radnog staza ima nadlezno ministarstvo koje ce mu to isto razjasniti.

    • М

      21:02 // 26. 9. 2013.

      Секретар позоришта је ПРАВНИК и то тумачење још нико није СТРУЧНО побио.Да јесте, све би било одавно готово.Минис.рада је ок, али је ово уметничка област.А стаж и искуство свакако не значе исто.

    • males males

      09:29 // 27. 9. 2013.

      Verujem da je tumacenje Min.rada znacajnije i verodostojnije od tumacenja pravnika ustanove.Nema tu umetnicke oblasti kada je postovanje zakona u pitanju.Iskutvo u struci sigurno ne znaci studiranje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: