Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 10. 8. 2016.

| Kultura

"Yu Grupa" slavi godišnjicu u Banovini

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Yu-Grupa-naslovna.jpg
Godišnjica legendarnog rokenrol benda; Foto: Marina Pešić

“Yu Grupa” nastupiće u dvorištu Banovine 2. septembra od 21 sat. Ovim koncertom legendarni sastav obeležiće 45. godišnjicu postojanja.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, “Yu Grupa” će pred niškom publikom odsvirati i hitove „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”, ”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi” i druge. Yu Grupa Posle deset godina snimili novi album; Foto: Promo

Drago nam je da ćemo u slavljeničkoj godini u kojoj obeležavamo veliki jubilej održati koncert pred niškom publikom u Banovini. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti – poručili su članovi benda.

“Yu Grupu” su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a naziv benda odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu “Sinagoga” istog datuma zahvaljujuću disk džokeju Zoranu Modliju, koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada su objavili 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Februara mesesca Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sportskih delatnosti – podsećaju organizatori koncerta.

Bend je svoj jubilej već obeležio koncertima u beogradskoj Hali sportova i novosadskom “Spensu” a koncert u Nišu nosi naziv “45 godina čistog rock n’ rolla”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oscar Pitagor

    14:13 // 11. 8. 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=nBOtvjYSKdY

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: