Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 18. 5. 2018.

| Kultura

Za “Noć muzeja” u niškom Pozorištu kabare, u Biblioteci izložbe

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište
U foajeu niškog Pozorišta biće otvorena izložba; foto: JV/J. Adamović

Niški glumci će pevati numere iz najpoznatijih filmova, predstava i mjuzikla, u Narodnom pozorištu u Nišu u okviru “Noći muzeja”, koja se održava u subotu 19. maja, a u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" se organizuju izložbe, predavanja i radionica kaligrafije.

Scensko-muzički performans Život je kabare će se održati u Narodnom pozorištu u Nišu, a počinju u 21 sat.

Ranije je planirano da glumci kabare izvedu na platou ispred niškog teatra, ali kažu da će zbog moguće kiše program ipak izvesti u sali.

U programu će učestvovati glumci Maja Vukojević Cvetković, Ivana Nedović, Aleksandar Marinković, Aleksandar Krstić, Stefan Mladenović, Miloš Unić, Miloš Cvetković, Uroš Milojević.

Najavljuju da će u foajeu Pozorišta biti otvorena izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan.

Izloženi radovi prikazuju lične i životne pobede, pobede umetnosti i kulture, kao i shvatanja o važnim i vrednim podvizima sveta oko nas. U sklopu izložbe biće predstavljene i digitalne animacije na temu „Pobede i pobednici“, kao i interaktivne radionice kaligrafije i crtanja - ističu organizatori.

Ulaz na kabare je slobodan.


“Noć muzeja” i u niškoj Biblioteci - izložbe, predavanje, radionica kaligrafije

Manifestacija Noć muzeja održaće se u subotu 19. maja i u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" u Nišu, gde posetioce očekuje izložba niškog umetnika Miroslava Anđelkovića "Čekajući kineski most", predavanje o Puškinu, izložba "Dvesta godina od prvog izdanja Vukovog Srpskog rječnika" i izložba i radionica kaligrafije.

Od 10 do 11:30 građani će moći da učestvuju u radionici kineske kaligrafije, koja će biti organizovana u čitaonici u prizemlju Biblioteke.

Anđelkovićeve crteže, gvaševe i kolaže, ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju od 19 sati u hodniku na spratu Biblioteke.

Redovni je profesor crtanja i slikanja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i dobitnik Velike plakete Univerziteta sa poveljom za 2011. godinu. U likovni život Srbije Anđelković se uključuje 1970. na izložbi "Generacija 1969/70". Izlaže u inostranstvu na mnogobrojnim grupnim izložbama. Godinama sarađuje sa istaknutim niškim književnicima opremajući njihove knjige - navode u njegovoj biografiji.

Od 21 sat u Ruskom kutku će u čast oca ruske moderne književnosti Milica Vučković održati predavane "Puškinove romantične noći", a nastupiće i hor Gracia.

Od 19 sati do ponoći u čitaonici u prizemlju Biblioteke građani će moći da pogledaju dve izložbe - "Dvesta godina od prvog izdanja Vukovog Srpskog rječnika" i "Kineski zodijak".

Podsetimo, jubilarna 15. "Noć muzeja" se osim na nekoliko lokacija u Nišu, kao što su Biblioteka "Stevan Sremac" i Narodni muzej, održava u još 40 gradova širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    06:16 // 19. 5. 2018.

    Kad ustane na levu nogu jao zaposlenima. Ako je neko popreko pogleda odmah premeštaj ili smena. Da li je neko stručan nema veze.Neviđena strahovlada.

  • Lj. Berić

    19:55 // 18. 5. 2018.

    Zar Daju nije sramota da sarađuje sa bibliotekom S. Sremac ? Samo naivni nasedaju na pritiske Sonje Šuković, koja je bruka za nišku kulturu !

    • Numancia

      07:21 // 19. 5. 2018.

      Gresite,kultura uopste ne postoji u Nisu,pa je to,jos veca bruka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: