Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 28. 9. 2021.

| Kultura

Za projekciju filma ”Toma” Leskovčani plaćaju 1,8 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FILM Toma
1,2 milion dinara za organizaciju i 600.000 dinara za štampanje knjige o Tomi Zdravkoviću; Ilustracija; foto: Vanja Kesar/JV

Kao što je ranije i najavljeno, u četvrtak, 30. septembra u dvorištu leskovačke Gimnazije biće održana projekcija filma "Toma", za šta će iz budžeta Grada biti izdvojeno 1,8 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće. Dok gradonačelnik Leskovca najavljuje dolazak cele glumačke ekipe, reditelja i kompozitora i projekciju za do 1.000 ljudi, na Veću nije bilo reči o tome ko će i kako moći da uđe na projekciju.

Kako stoji u rešenju, od tog novca 600.000 dinara biće izdvojeno za štampanje knjiga ”Toma Zdravković - 68 neispričanih priča” koji će biti besplatno deljene publici, dok će 1,2 miliona dinara koštati sama organizacija projekcije.

Tvorci filma su našem gradu i sugrađanima pružili jedinstvenu priliku da 30. septembra, na dan smrti pevača koji je detinjstvo proveo u Pečenjvcu, a karijeru započeo u Leskovcu, uživaju u trenutno najpopularnijem i veoma emotivnom filmskom ostvarenju. Grad Leskovac želi da svojim sugrađanima omogući da uživaju u priči o ovom velikom čoveku čiji je život bio satkan od ljubavi i tuge pretočene u najbolje narodne pesme - stoji u obrazloženju odluke.

Najavljen je i dolazak celokupne glumačke ekipe, reditelja Dragana Bjeloglića, kao i jednog od producenata Željka Joksimovića.

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović saopštio je da će na projekciji filma moći da bude prisutno najviše do 1.000 ljudi, a ulaz za sve biće besplatan. Međutim, pod kojim uslovima će publika moći da uđe na prokjekciju, kao i kako će biti podeljeno 1.000 karata - nije saopšteno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BanovanStrahinjić

    18:10 // 28. 9. 2021.

    Kolko onda daje Republika Srbija za lečenje nakon što se toliko ljudi okupi i zarazi? Da znamo kolko plaćamo iz svog džepa gluposti naših gradonačelnika, predsednika opština, političara generalno.

  • Loony bin

    14:20 // 28. 9. 2021.

    Za te pare ceo leskovac je mogo da dodje u delta cine na pucke i na film

  • Mustafa Kajgani

    13:12 // 28. 9. 2021.

    "Leskovčani" i "plaćaju" u istoj recenici ??? Ovo je vec Zona sumraka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: