Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 8. 5. 2023.

| Kultura

Za projekte iz oblasti kulture iz budžeta Leskovca 14 miliona dinara, više od trećine zahteva odbijeno

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Leskovac
Komisija bila sastavljena od ljudi bliskoim gradonačelniku Cvetanoviću i SNS-u; foto: M. M.

Od ukupno 81 zahteva, koliko se našlo na listi za projekte iz oblasti kulture koje sufinansira Grad Leskovac, komisija je odobrila 52, a za tu namenu iz budžeta je izdvojeno 14 miliona dinara, što je za 2 miliona više nego prethodnih godina.

Najviše novca od svih projekata dobila je Muzička škola “Stanislav Binički” za festival LEDAMUS - 1.150.000 dinara, a zanimljiv podatak, osim toga da je čak 29 projekata odbijeno, jeste da je njih 24 podržano sa najmanjom cifrom i to od 150.000 dinara.

O tome ko će i koliko novca dobiti odlučivali su, kao i što je praksa kada se radi o takvim konkursima, oni koji su bliski vladajućoj strukturi pa se tako među članovima komisije našla bliska saradnica gradonačelnika Gorana Cvetanovića Marija Rajković, inače profesorka srpskog jezika i književnosti, ali i neki od članova SNS-a, poput profesora istorije Miloša Ignjatovića.

Osim njih, komisiju su još činili master teoretičar umetnosti Emina Jovanović, magistar crkvenog pojanja na Muzičkoj akademiji Aleksandra Miletić, kao i master profesor srpskog jezika i književnosti Ana Zloporubović.

Podsetimo, problema sa raspodelom novca bilo je i na konkursu iz oblasti iz socijalne zaštite kada je Komisija opet odobrila projekat “SOS kancelarija za žrtve nasilja” Udruženju “Tate i mame” čiji je osnivač osuđivan za nasilje u porodici, da bi nakon reakcije gradonačelnika taj projekat ostao bez novca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: