Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 10. 12. 2015.

| Kultura

"Zaplanjski Orfej" Matiji Bećkoviću

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
miljkoviceve svecanosti
Na svečanostima se kazuju stihovi Branka Miljkovića; foto: www.gadzinhan.rs

21. “Miljkovićeve poetske svečanosti” biće otvorene u petak 11. decembra u Gadžinom Hanu, a nagrada “Zaplanjski Orfej” za najbolju pesmu objavljenu u književnim listovima i časopisima biće dodeljena Matiji Bećkoviću.

Ovogodišnji “Orfej” se dodeljuje Bećkoviću za poemu “Slava tebi Bože” objavljenu avgusta u kulturnom dodatku Politike.

Pored Bećkovića i prošlogodišnjeg dobitnika nagrade “Zaplanjski Orfej” Nikole Vujčića, učesnici poetske svečanosti biće pesnici Gordana Đilas, Radomir Andrić, Gojko Đogo, Dejan Aleksić, Živorad Nedeljković, Andrej Jelić Mariokov, Stojan Bogdanović, Petar Cvetković, Saša Radojčić, Jana Aleksić i Zoran Radisavljević.

Svečanosti počinju programom pod nazivom “Miljkovićevim tragom” u 12 sati, kada će deca iz Gadžinog Hana imati priliku da se druže sa pesnikom za decu Dejanom Aleksićem.

U 18 sati će biti otvorena izložba umetničkih slika iz galerije Narodne biblioteke “Branko Miljković” Gadžin Han, a u 19 sati je zakazano svečano otvaranje svečanosti.

“Miljkovićeve poetske svečanosti” su književna manifestacija koja se održava od 1994. godine. Na njoj je do sada učestvovalo preko 300 eminentnih književnih stvaralaca koji su govorili svoje stihove i oko 60 književnih kritičara i teoretičara, koji su bili učesnici simpozijuma o delu Branka Miljkovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: