Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 21. 7. 2015.

Zatrpana istorija

bazilika Ostaci bazilike prekriveni peskom; foto: NTV

Ranohrišćanska bazilika kod Bele Palanke koja se našla na trasi Koridora 10 doživela je sudbinu mnogih arheoloških nalazišta na jugu Srbije - zatrpana je i uništena kako bi se nastavila gradnja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Srpkinja

    08:56 // 21. 7. 2015.

    Milioni su potrošeni i pronevereni za proslavu milanskog edikta koju su već svi zaboravili jer kako je proslavljen i jeste za zaborav ! Ovde nema ćara i interesa pa su rešili da zatrpaju baziliku jer stoka ne shvata da time zatrpava svoju istoriju i postojanje ! Pitam se samo da li bi smeli da zatrpaju neku iskopinu nekog drugog naroda ili vere !?

  • Srpkinja 2

    08:59 // 21. 7. 2015.

    Dok neki narodi u nedostatku izmišljaju svoju istoriju mi našu stvarnu i jedinstvenu, zatrpavamo ! Zato smo tu i gde jesmo ! Hule na Boga u naše ime !

  • (анти)Православни

    09:03 // 21. 7. 2015.

    Ко нам је министарка саобраћаја не бих се изненадиа да почне да руши и све остале православне храмове по Србији, невезано за коридор !

  • Hulje

    09:20 // 21. 7. 2015.

    Vodili prepiske, par godina se dopisivali pa zatrpali i nikom ništa !? Normalni i veliki narodi bi od ovog pronalaska napravili istorijsku senzaciju. Zahvaljujući ruralcima na vlasti(bar u Nišu) mi smo ipak na nivou malih vaćaroša čija vrhunska dostignuća sežu do pravljenja česmica tobož u čast edikta, koje uzgred pola i ne rade i papreno su plaćene, čitaj oprane pare za iste !

  • mirko

    10:12 // 21. 7. 2015.

    Posle se cudite kad se na nekim delovima puta desavaju neobjasnjive i ceste saobracajne nesrece

  • laza

    10:17 // 21. 7. 2015.

    Ko ne prepoznaje svoju istoriju upoznace tudju buducnost.

  • koki

    10:55 // 21. 7. 2015.

    Sta bi sa nekim kamenorescem zbog cije radnje je izmesten auto put?Čudo pravo.Ovde je mogao da se pomeri put bez problema(kod bazilike)i dodatnih velikih troskova nego je trebao mozda novi tenderčic,ugradnjice a vrucina nikom se sad to ne radi jer su puni ko brod.More-IMA SE ,MOŽE SE.Sirotinjo ćuti i trpi.BEGAJTE ljudi odavde će iscrcamo

  • niko

    11:15 // 21. 7. 2015.

    jel imate hrabrosti da objavite slike svih poslanika koji zastupaju jug.

  • piroćanka

    11:44 // 21. 7. 2015.

    čestitke niškom gradonačelniku i njegovom celom timu- bazilika stara 1600 godina je zatrpana zbog njihove nesposobnosti i nezainteresovanosti, a nadležni i narod su sačuvali hrast star 600 godina zahvaljujući zajedničnom angažovanju.

    • Мија

      12:29 // 25. 7. 2015.

      Пироћанке, Храст је "сачуван" у деловима :(

  • Двери Ниш

    11:58 // 21. 7. 2015.

    Ово је толико битна тема и толико огољено показује актуелну политичку "елиту" у правом светлу, да општа сагланост у осуди таквог бахаћења и не зачуђује. Оно што преостаје јесте каналисање народног става кроз неку натполитичку, грађанску иницијативу, која би мамлазима показала и доказала да још увек нисмо оно за шта нас сматрају.

    • CVETKO prvi

      14:36 // 21. 7. 2015.

      @Dveri Niš : Predlažem da pitate Batu Vasiljevića , da li je bazilika imala sopstveni izvor struje ? Oko grejanja bazilike ne preporučujem da pitate Toplanu , jer ima da im ispostave račun za predhodnih 1600 godina !

  • Kalča

    12:37 // 21. 7. 2015.

    Predlažem da se Tvrđava poruši, zemljište poravna, betonira, obeleži i preda pakring sevisu. Kad politički ološ može da uništi baziliku, ja bih im dao i Medianu, i Sabornu crkvu, i Ćele kulu... Koji bi to parking prostor bio? Koja lova za naše "mile" i "drage" politikante? A ne samo bednih 30% na platu i to samo par desetina godinica.

    • nisu političari

      13:22 // 21. 7. 2015.

      radili projekat za trasu auto puta, niti političari sede u niškom i beogradskom zavodu za kulturu. Iz aviona se vidi da direktori javnih preduzeća vrte ministarku onako i onoliko koliko njima odgovara. Da su inženjeri Koridora ti koji rade projekte, u šta sumnjam, ne bi im bilo teško da urade preprojektovanje i izmeste trasu. Republički zavod i njegovi službenici, čini mi se, su ovde glavni.

    • Kalča

      13:58 // 21. 7. 2015.

      Zavodi i JP su, dakako, odgovorni. Ali, političarska je poslednja.

    • CVETKO prvi

      14:38 // 21. 7. 2015.

      @Kalča : Bre , bre... Kalčo , nemoj da ih podsećaš , njima malo fali !!! Okani se ćorava posla !

  • CVETKO prvi

    12:45 // 21. 7. 2015.

    Stvarno nam nema spasenija !!!! Hrvati izmišljaju svoju istoriju , snimaju filmove o nepostojećim vladarima , crkvama i plaćaju "History channel" da ih prezentuje svetu... A , mi tj. naše vajne vodje zatrpavaju , uništavaju civilizacijske tekovine na našem tlu... To se dešavalo u vreme komunizma , a eto opet nam se vraća "vreme prvoboraca" , dipl.keramičara, šnajdera, bravara /šlosera/ , itd.

  • goran

    22:01 // 21. 7. 2015.

    pa jebi ga mozda nadjose neko cupce sa zlato pa sto pre da sakriju od oci javnosti

  • Srle

    09:41 // 22. 7. 2015.

    Neverovatno je kakvi su to projektanti koji nemaju pojma gde će izaći i proći put. Isto je i sa auto-putem koji je izašao baš na hrast star 600 godina.Projektanti koji uopšte ne izađu na teren,sastave nacrt,put počne da se radi i posle niko nije kriv. Smejaće nam se potomci kroz 100-200 godina.

  • aca iz nis

    19:44 // 22. 7. 2015.

    sramota, sramota i sramota. Ovo je dokaz kakvo rukovodstvo Nis ima i koliko nas postuje Beograd a o znanju ministarke nemam komentara, totalna doleja bez elementarnog znanja da je istorija ono cime moramo da se dicimo. Svi izmisljaju proslost a mi se stidimo. Neka sluzi na cas srucnoj ministarki Velja je bio zakon.

  • Sofia Dobricanin

    08:22 // 23. 7. 2015.

    Apelujem da nas odmah sve zatrpate, sve na jugu Srbije. Ionako je nezaposlenost velika, a i malo je dece. Zaista bi me začudilo da se u ovoj zemlji desi nešto normalno; nažalost, vode nas same psihopate, a mi smo to dopustili. Zanima ih samo lična dobit i ništa drugo. Posle njih potop, a do tada smo u blatu. Verujem da će ih zatrpana bazilika blagosloviti.

  • Marija Milenkovic

    00:52 // 8. 8. 2015.

    Teška bruka, to ima samo u Srbiji:Nikakve zakone nemamo a i što imamo rade kako im se ćefne.ma ko pita istoriju i narod? Političari sami sebe postavljaju u Skupštini a ne narod, sve sami rade i urnisaše nas skroz.E sada uništavaju nam i istoriju do daske.Ništa novo.Smučilo nam se sve nažalost u rodjenoj zemlji ?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: