Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 13. 9. 2010.

| Kultura

Završen 25. Vinski bal

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Vinski bal

VLASOTINCE – Uz vatromet i trubače, u Vlasotincu je završen 25. Vinski bal, najznačajnija privredno-turistička i kulturna manifestacija, koja ima istoriju dugu pola veka jer je prva priredba održana daleke 1960. godine.

- Moramo učiniti sve da se povrati ugled nekadašnjeg vlasotinačkog vinogorja, koje je simbol našeg kraja – kazao je Srđan Šušulić, predsednik opštine i predsednik Direkcije Vinskog bala, na otvaranju ovogodišnjeg Vinskog bala.

Specijalni žiri Vinskog bala proglasio je za najbolje vinare Zorana Ćirkovića iz Kozara i Milutina Cakiću iz sela Dadinca, koji su proizveli najbolje belo, odnosno crveno vino, a najbolji vinogradar je Predrag Ćirković iz Kozara.

Dragomir Antić, iz Vlasotinca, pobednik je u ispijanju špricera, a najbrži konobar, odnosno konobarica je Krstina Popović iz Vlasotinca.

Za mis Vinskog bala, takmičenje koje po pravilu izaziva veliko interesovanje posetilaca, proglašena je Anđela Antić, prva pratilja je Aleksandra Jocić, a druga Aleksandra Petković – odluka je žirija 25. Vinskog bala.

Najbolja pesma na temu vina je ,,Belo, crveno, crno’’ autora Milorada Cvetkovića, književnika i novinara Radio Leskovca, a Srđan Miloš iz Vlasotinca, uradio je najbolju karikaturu.

Vinski bal je i ove godine delimično podsetio na najslavnije dane vinogradarstva ovoga kraja. Udruženje vinara i vinograda vlasotinačke opštine, osnovano pre nekoliko godina, koje je jedan od organizatora ovogodišnje manifestacije, najavljuje bolje dane, jer se poslednjih godina afirmisalo više privatnih vinarija čija su vina izuzetno kvalitetna i poželjna širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: