Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 8. 1. 2014.

| Kultura

Završen Božićni festival

Autor:A.K.Izvor:Južne vesti
BF-2014.jpg
Na ovogodišnjem Festivalu prikupljeno preko 100.000 dinara; foto: KZM Svrljig

Nastupom Lapsus benda u kafeu Tref završen je ovogodišnji, 6. Božićni festival u Svrljigu.

Iako organizovan skromnim sredstvima i bez velikih imena iz sveta muzike, ovaj Festival privukao je veliku pažnju mladih koji su se zabavili na nastupima bendova, karaokama, maskenbalu, turniru u bilijaru.

Uz pomoć petnaestak volontera i Deda Mraza, zabava nije izostala ni za one najmlađe, koji su, pored toga što su dobili paketiće, imali priliku i da uživaju u zajedničkom kićenju jelke u centru Svrljiga i pojedinim svrljiškim selima.

Festival, čiji su organizatori bili Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig i Kancelarija za mlade Svrljig, a pokrovitelj Opština Svrljig, bio je, kao i prethodnih godina, humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namenjena su za pomoć u lečenju malog Filipa i za kupovinu neophodnih stvari Zorici iz Drajinca.

Prema rečima Stefana Jovanovića, koordinatora Festivala, prikupljeno je preko 100.000 dinara, što je više od uloženog u organizaciju Festivala.

- Najveći deo novca prikupljen je na aukcijskoj prodaji dečjih radova na kojoj su brojni donatori kupovali dečje radove, ali i radove svrljiških slikara Marka Nikodijevića, Saške Petković, Kristine Antonijević i Miljana Milenkovića. Zahvalio bih se donatorima, a posebno predsedniku opštine Svrljig Miliji Miletiću koji je pozvao ljude na aukciju i bio njihov domaćin, ali i jedna od osoba koja je kupila nekoliko radova i time doprinela povećanju humanitarnog fonda - rekao je Stefan Jovanović.

On je najavio da će narednih dana biti održana i konferencija za novinare na kojoj će opštinska većnica za mlade Iva Antić i on, u ime organizatora, izneti informacije o samoj organizaciji, utrošenim i prikupljenim sredstvima tokom Festivala sa koga sve fotografije možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: