Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:04, 16. 8. 2010.

| Kultura

Završen "Foto Finiš"

Autor:Svetlana RajkovićIzvor:Južne vesti
Proglašenje pobednika

Dvadeset četiri fotografa za dvadeset četiri sata odgovorili su na dvadeset četiri teme. Žiri od dvadeset četiri člana odlučio je o pobedniku.

Od petka u 15h do subote u isto to vreme, 24 fotografa iz Srbije i regiona dobila su priliku da iskažu kreativnost pomoću objektiva.

U ukupnom plasmanu, dodeljena su prva tri mesta. Ovogodišnji pobednik „Fotofiniša“ je Đorđe Gavrilović sa osvojenih 2.338 poena, drugo mesto zauzeo je Ranko Đurović, dok je treće mesto pripalo Dejanu Bećiriću.

- Zaista se nisam nadao da ću pobediti. Sve je dobro organizovano, a pored takmičenja, lepo smo se proveli ova tri dana u Nišu – izjavio je Đorđe Gavrilović iz Novog Sada.

Ovo nisu jedini pobednici. Za svaku temu dodeljena su prva tri mesta. Takmičarima su pre početka takmičenja podeljene mape grada sa važnim lokacijma koje mogu fotografisati, a na njima je bilo da odluče koja će mesta obići.

- Prošle godine sam se takmičio i dopalo mi se. Ideja je odlična, kao i odabir fotografa. U Čačku postoje „Dani fotografije“, ali je ovo drugačiji koncept i veoma zanimljiv. Ove godine sam osvojio peto mesto – rekao je fotograf Darko Đoković iz Čačka.

Zadatke je trebalo ispuniti u određenom vremenskom roku i to je ono što ove ljude najviše privlači. Fotografi nisu znali teme do samog početka takmičenja.

- „Fotofiniš“ je finalno takmičenje fotografa koje ima za cilj promociju grada Niša kroz fotografiju. Interesantno je to što je sve u okviru broja 24. Ove godine su postavljeni veći kriterijumi i fotografi su ispunili naša očekivanja – rekao je predsednik organizacionog odbora Ivan Tošić.

Fotografije sa prošlogodišnjeg Foto finiša našle su svoje mesto u brošurama, kalendarima i razglednicama koje je promovisala Turistička organizacija Grada Niša.

- Osnovna ideja što je Turistička organizacija Grada Niša ušla u ovaj projekat je da će fotografije iskoristiti za svoje brošure. Prošle godine smo dobili kreativne fotografije kroz koje je Niš prikazan na razne način. Ljudi iz drugog grada drugačije vide naš grada nego mi koji u njemu živimo – kaže direktor Turističke organizacije Niša, Vladimir Jovanović.

Interesovanje za učešće na drugom ''Fotofinišu'', bilo je veliko. Odabrani fotografi su se kroz kvalifikacije izborili za plasman na finalnom takmičenju. Dva sata pre proglašenja pobednika ekipa časopisa za kulturu fotografije „ReFoto“ održala je za takmičare i polaznike VIII Škole kreativne fotografije, mini radionicu „Photoshopa“.

Ovo međunarodno takmičenje fotografa organizovali su Foto-klub FON, Turistička organizacija Niša i Foto Savez Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: