Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 10. 9. 2012.

| Kultura

Završen festival "Nisomnia"

Autor:Marko Pekić, Nikola Marković, Stevan ŠurlanIzvor:Južne vesti
nis5
Foto: Marko Pekić

Drugo veče niškog festivala obeležili su nastupi novosadskog sastava Ritam Nereda i mostarskog Zostera. Osim toga, održan je i takmičarski deo festivala, koji se u čast Zorana Radosavljevića Čupe organizuje u sklopu Nisomnija festivala.

Nakon što su poslednje veče festivala otvorili bendovi "United kingdom of Tzarina" i "Vidon", koji su u nastupili u takmičarskom delu festivala, u sklopu "Čupinog memorijala", usledili su nastupi prošlogodišnjeg pobednika "Suffering’s the price" i bendova "Loading" i "Foreplay".

Takmičarski deo festivala završen je proglašenjem pobednika "Čupinog memorijala", gde su pobedu odneli muzičari iz Soko Banje pod nazivom "United kingdom of Tzarina".

- Čestitam momcima iz Soko Banje, i želim da se zahvalim svima koji su izašli i našem bendu u susret. Mi smo dali sve od sebe da Nišlijama predstavimo naše stvari, ali nažalost nismo pobedili. Bitno je da je atmosfera među bendovima odlična i da se međusobno podržavamo. Sve dok ima sluha za rokenrol u ovom gradu, ovaj grad ima nade - izjavio je za Južne Vesti gitarista benda Vidon Nikola Đorđević.

Nešto pre ponoći oko 1.500 Nišlija imalo je priliku da čuje dugoočekivani mostarski sastav Zoster. Uz blage alternativne zvuke Niš, se pripremao za nastup novosađana, koji su jedanaest godina kasnije nastupili u ovom gradu. Reč je o bendu Ritam Nereda.

- Naš bend prvi put svira u Nišu, i većina momaka iz benda se prvi put našla u prestonici juga. Super smo se proveli i ja sam lično oduševljen da ovdašnja publika toliko zna naše pesme - izjavo je basista "Zostera".

"Ritam Nereda" je opravdao očekivanja niške publike, iako se onaj pravi ogranak fanova našao iza kulisa. Frontmen benda, Boban Petronijević u više navrata je pozdravljao stare fanove koji su nastup posmatrali iz poslednjih redova.

Festival "Nisomnia" u Nišu se održava od 2002-e godine, i iako je u više navrata menjao svoja svojstva, održao se kao jedan od brendova grada Niša. Može se reći da je ovaj festival nakon "Nišvila" i "Filmskih susreta" priveo kraju letnju sezonu festivala u Nišu.

Drugo veče Nisomnie

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Drasko Jovanovic

    20:02 // 11. 9. 2012.

    Bilo je OK, ali dobijam utisak da autori teksta kao da nisu bili prisutni drugo vece. Zar je moguce da nema ni par reci o bendu EPTEN iz Makedonije.???? Momci su otkrovenje. Profi bend. Mislim da je velika greska sto ih nigde niste pomenuli, a oni su "spasili" drugo vece.Makedonci, Zato im se ja izvinjavam ovom prilikom sto ih nema ni u jednom tekstu. DEPTEN dodjite nqam opet

  • Mile

    14:56 // 10. 9. 2012.

    Nije bilo ni 500 ljudi, na zalost!

  • theLab

    14:05 // 10. 9. 2012.

    evo šta wikipedia kaže o nisomniji

    http://sh.wikipedia.org/wiki/Nisomnia

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: