Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 6. 9. 2022.

| Kultura

Završen prokupački festival, najbolji kratki film iz Italije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
festival
Dodeljene nagrade za najbolja ostvarenja na prokupačkom festivalu; Foto: Ž. J.

Svečanom dodelom nagrada gde je za najbolji film proglašen kratki igrani film iz Italije A new perspective Emanuele Ponzano, završen je 11. prokupački festival kratkog filma “ProFiFest”. Što se tiče ostvarenja iz Srbije, nagrada je pripala Katarini Krstić za film Ševa.

Tročlani žiri u sastavu Anil Samaja, reditelj iz Indije koji je i presedavao, Predrag Kotur, glumac i Kosta Peševski, dramaturg i scenarista filma Beogradski fantom, serija Istine i laži, Tri muškarca i tetka, odlučivali su o nagradama u 5 kategorija, a pored kratkog igranog i domaćeg, nagrade su dodeljene i za najbolji eksperimentalni, dokumentarni i animirani film.

Nagrada za najbolji eksperimentalni film pripala je ostvarenju iz Norveške Life Is a two way dream, za najbolji animirani izabran je španski film Loop, dok je film iz Poljske A little bit of Paradise nagrađen za najbolji dokumentarni film.

Ove godine dodeljena su i 2 specijalna priznanja, jedno za animirani film Francesca iz Španije i drugo specijalno priznanje dobio je domaći film Ni na nebu ni na zemlji, reditelja Borisa Simića. Publika je pored projekcija filmova i okviru festivala mogla da prati i tribine, filmske radionice, filmske žurke za najmlađe. Nadam se da su Prokupčani uživali, a nagrađenima čestitam i želim još nagrada za njihove filmove – istakao je Žikica Jovanović, direktor ProFiFesta.

Prokupački filmski festival "ProFiFest" realizuje Film klub Prokuplje i Dom kulture, a manifestaciju su podržali i Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Prokuplje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: