Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 8. 9. 2013.

| Kultura

Završena "Nisomnia"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Nisomnija-2.-vece-20.jpg
Dubioza kolektiv, Nisomnia 2013, foto: Marko Pekić
Drugo veče festivala "Nisomnia" proteklo je u znaku hip-hopa, kombinovanim sa "lajv" svirkom. Nastupima "MC Sajsi", " Who see", "Dubioza kolektiv" i domaćim dvojcem "Nisomnia" je privedena  kraju.

Uvertirom niškog benda "Plastik sandej" poslednje veče Nisomnije poprimilo je sjaj rokenrola. "MC Sajsi" je Nišlijama upriličila dobre elktro zvuke i manir hip-hopa u kom je čitavo drugo veče i proteklo.
 
Po komentarima publike i sveopštim očekivanjima, može se reći da su Dubioza kolektiv i "Who see", Nišlijama bili najzanimljiviji. "Who See" je prezentovao sav svoj dosadašnji rad saževši stvarlački opus u manje od sat vremena.

Nisomnija-2.-vece-10 Who See Klapa, Nisomnia 2013, foto: Marko Pekić

"Kad smo danas krenuli nismo uopšte imali pojma da je put toliko dugačak. Posle sveg tog maltretiranja kad smo izašli na binu i shvatili šta nas je dočekalo, onda smo osjetili neku dobru energiju. Ja sam pre nekoliko godina bio nešto sa Ajs Nigrutinom. Organizacija je na nivou i  ljudi su večeras sjajni, neka živi festival. Planiramo da sutra obiđemo grad i smatramo da Niš ima neverovatnu energiju." izjavio je za Južne vesti Mario Đorđević Noyz jedan od izvođača rep sastava "Who see".

Nakon nastupa "Who see" Nišlijama se predstavio sastav "Dubioza kolektiv" koji je jug Srbije imao prilike da čuje jedino na prošlogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi.

Izvodeći hitove poput "Kažu", "Kokuz", "Walter", "Blam blam", "Dubioza" je napravila autentičnu atmosferu koju publika na jugu do sada nije imala prilike da oseti.

Ništa manje energičnu i eksplozivnu atmosferu prisutnima su priredili momci iz niškog sastava "Stereo Banana". Iako relativno "mlad" sastav, svojom originalnošću i zanimljivim spojem niškog repa sa  primesama "dub step" i "drum and bass" deonica, vrlo je brzo prihvaćen među publikom što se i sinoćnim nastupom moglo potvrditi.

Nisomnija-2.-vece-18 Dubioza kolektiv, Nisomnia 2013, foto: Marko Pekić

Veče su kraju priveli lokalni di džejevi Šajni Di i Litl Mis Vandal koji su svojim "dram end bejs" bitovima osvojili publiku u Nišu.

Ovogodišnja "Nisomnija" okupila je gotovo desetak hiljada posetilaca, ujedinivši publiku okupljenu oko elektronske muzike sa ljubiteljima energičnih "lajv" svirki.

 

Dubioza kolektiv - Kažu, Nisomnia 2013, video: Marko Pekić

Who See Klapa - Igranka, Nisomnia 2013, video: Marko Pekić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Немања Поповић

    10:28 // 9. 9. 2013.

    Samo ta prašina... :(

  • Sale Jatak

    01:06 // 9. 9. 2013.

    Gledao-slusao El Jazzyru, Sajsice, mrce i bosance. Dooobra svirka, dobra! Al skoro desetak hiljada? Preteraste ga. U petak nije ni bilo posete a subotu je bilo dobro!

  • Nikola Markovic

    23:24 // 8. 9. 2013.

    Ništa manje energičnu i eksplozivnu atmosferu prisutnima su priredili momci iz niškog sastava "Stereo Banana".----Greska je vrlo bryo sanirana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: