Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 2. 7. 2020.

| Kultura

Završena sezona u Pozorištu lutaka, nadaju se da će se naredne vratiti na scenu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Kako su postala dobra deca 2
Želje za predstojeću sezonu: Da se svi vrate na scenu; foto: Pozorište lutaka

Emitovanjem predstave Luckasti klovnovi preko Youtube-a, u Pozorištu lutaka je "spuštena zavesa" na sezonu čiji se poslednji deo odvijao upravo preko interneta. Iako su spremni da narednu sezonu nastave na isti način, u niškom teatru za najmlađe nadaju se da će se epidemija do tada smiriti, te da će moći da se vrate na scenu.

Ova sezona se od marta odvijala neuobičajeno, pošto je zbog epidemije na snagu stupila zabrana okupljanja, a samim tim otkazani i događaji u Pozorištu lutaka. Zbog toga su stigli da izvedu samo četiri premijere - Snežnu kraljicu, Palčicu, Divlje labudove i Cvrčka i Mravicu.

Od 10. marta su prekinuli sa programom i preselili se na internet, putem koga su dva puta nedeljno emitovali predstave. I noviji i stariji komadi emitovani su putem Youtube kanala, ukupno njih preko 30, a kažu da su imali više 25.000 pregleda.

Pored toga, poruke podrške i pohvale stizale su sa svih strana. Roditelji su se odazvali pozivu i dostavljali fotogarafije, snimke, crteže svojih mališana, koji su krasili Fejsbuk stranu Pozorišta. Na ovaj način Pozorište je pokazalo da i u teškim trenucima uspeva da osigura dostupnost pozorišne umetnosti svojim gledaocima - rekli su u Pozorištu.

Nadaju se da će svi koji učestvuju u stvaranju i izvođenju predstava moći da se vrate na scenu naredne sezone, ali napominju i da su spremni da, ukoliko novi virus to ne dozvoli, nastave sa emitovanjem predstava onlajn i da ponude publici "nove pozorišne doživljaje".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:36 // 2. 7. 2020.

    I treba da odmore marljivo su radili i da zasluzili su.Pozdrav za celo lutkasko pozorište i najbolju glumicu Dusku Djordjević

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: