Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 1. 9. 2013.

| Kultura

Završeni 48. “Filmski susreti”

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Filmski-zatvaranje-42.jpg
Zatvaranje Filmskih susreta, foto: Marko Pekić

Pred gotovo punom Letnjom pozornicom sinoć su u Nišu završeni “Filmski susreti”. Nakon dodeljivanja zvaničnih i nezvaničnih festivalskih nagrada, prikazani su filmovi “Put ružama posut”, kao i “Ponoćna molitva”, koji su ove godine bili van takmičarske konkurencije.

Filmski-zatvaranje-31 Nela Mihajlović, foto: Marko Pekić

Nagrada za glumca pretposlednje večeri pripala je Neli Mihajlović, što je presudno uticalo i na priznanje glumca festivala.

Nela Mihajlović je osim ovih dveju nagrada iz Niša ponela i glavnu nagradu koja se dodeljuje glumicama. Reč je o nagradi “Carica Teodora” za ulogu u filmu “Led”.

Muški pandan ovoj nagradi, “Car Konstantin”, pripao je Aleksandru Berčeku.

Glavnu nagradu festivala, “Gran pri Naisa”, dobio je Boris Isaković za ulogu Strahinje u filmu “Odumiranje”.

“Kako je Berček rekao malopre, ako sam ja dobio nagradu za glavnu mušku a Nela za žensku šta je meni ostalo. Kog je roda moja nagrada? Pošto sam ja dobio nagradu za ostvarenje a ostvarenje je srednjeg roda jako sam ponosan na to. U svakom slučaju, drago mi je što sam ovde. Zahvaljujem se glumcu i producentu Banetu Trifunoviću i svima koji su omogućili da ja ovu nagradu zaslužim” prokomentarisao je ovogodišnji laureat.

Za izuzetan doprinos srpskoj a nekada i jugoslovenskoj glumi nagrada je pripala Velimiru Bati Živojinoviću. Glavna debitantska uloga pripala je Milici Janevskoj za ulogu Stamene u filmu “Odumiranje”.

Plakete za strane glumce poneli su Mustafa Nadarević (Kada svane dan) , Emir Hadži-Hafisbegović (Odumiranje) i Momčilo Otašević (Led).

Filmski-zatvaranje-6 Nenad Okanović, foto: Marko Pekić

Najbolji glumac producent po oceni žirija bio je Nenad Okanović. Najbolja epizodna ženska uloga pripala je Jasni Đuričić dok je muška pripala Nikoli Rakočeviću.

Što se tiče izuzetne ženske uloge, priznanje je ponela Dara Džokić, dok je kao izuzetni muški glumac svoj lik Andjelka u filmu “Falsifikator” odigrao Tihomir Tika Stanić.

Festival je svečano zatvorila predsednica žirija Đurđija Cvetić, nakon čega je upriličen i vatromet.  

Filmove “Put ružama posut” i “Ponoćna molitva” koji su van takmičarske konkurencije ostavljeni za sam kraj pratilo je svega nekoliko stotina ljudi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: