Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:07, 1. 9. 2023.

| Kultura

Završeni 58. Filmski susreti u Nišu, Gran pri Petru Božoviću

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
JLM_5240
Petru Božoviću najviše priznanje; foto: JV / Jelena Mišić

Za ulogu Joksima u filmu Usta puna zemlje Petar Božović dobio je Gran pri Naisu za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu. Nagrada “Car Konstantin” pripala je Denisu Muriću za ulogu Zizija u filmu Indigo kristal, a “Carica Teodora” Jovani Stojiljković za ulogu Vere u istoimenom ostvarenju.

JLM_5219 foto: JV / Jelena MišićPovelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Milošu Timotijeviću za ulogu Aljoše u trileru Trag divljači, ali se on nije pojavio na dodeli.

Marija Pikić dobila je povelju za izuzetnu žensku ulogu, za lik Jele u filmu Oluja, ali ni ona se nije pojavila na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

JLM_5097 foto: JV / Jelena MišićNagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljena je Tanji Pjevac za lik majke u filmu Manja, dok su nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu dobili Ninoslav Ćulum i Vladimir Maksimović za uloge blizanaca u filmu Ovuda će proći put.

Nagrada za debitantsku ulogu pripala je Andreju Nježiću za ulogu Miše u filmu Svilen konac, dok je nagradu “Milorad Mandić Manda” Radoš Bajić uručio Slobodanu Bodi Ninkoviću.

Ovu nagradu bih rado zamenio za situaciju da je Milorad Mandić Manda večeras ovde sa nama - poručio je Ninković.

filmski nagrade 3 foto: JV / Tamara RadovanovićBajić se sa Letnje pozornice obratio glumcima koji su ove godine bojkotovali Festival i pozvao ih da se sledeće godine vrate u Niš.

Predsednica žirija, u kome su bili i Branislav Lekić i Vladica Milosavljević, Nada Blam zatvorila je Festival, a zatvaranje je tradicionalno propraćeno vatrometom.

Tokom večeri nastupao je sastav Neverne bebe, a pevale su i glumice Jana Ilić, Mina Lazarević i Jelena Gavrilović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica

    18:02 // 2. 9. 2023.

    Organizacija filmskih susreta uopšte ne prati novine i trendive. Molim vas, fascikle i recitali...isto već 50 godina! Sada nisu došli glumci, sledeće godine ni gledaoci, pa makar i uz besplatne pakete karata.
    Niš zaslužuje ozbiljan festival, jer ovo je divna publika koja obožava film i glumce!

    • Tajanstveni Alan

      20:51 // 2. 9. 2023.

      Da,znamo,bre,znamo ! " Najbolja publika na svetu, kisa pada a oni gledaju filmove" .Za to vreme,mi ispijamo pice u kafanama- sponzorima !

  • Sale

    14:26 // 2. 9. 2023.

    Nisu Filmski Susreti Manojlovic, Belogrluc i jos nekolicina umisljenih alkosa i Zuto-SNS pripadnika! BRAVO Nis i BRAVO Radose Bajicu sto si javno za vreme TV prenosa rekao tim umisljenim i bahatim glumcima ko su i sta su. Sto nisu bojkotovali region ili Vrnjacku Banju? O BG necu ni da pricam!!!

    • Torpedo

      20:49 // 2. 9. 2023.

      Ovi sto su dosli,veci su alkosi ! I,u Vrnjackoj banji ,na vlasti je koalicija oko SNS,pa odose tamo ! Ne lupetaj, vec iscepaj sns knjizicu, pises ono sto ne mislis !

  • Centar

    11:59 // 2. 9. 2023.

    Zar nije skoro dobio nagradu? Bas bezveze sto nekako nisu glumci dosli,samo se Nis bojkotuje a u Beogradu dolaze...grad uopste ne odise filmskim susretima..sve je nekako bezveze...sto filmski tokom leta ne osmisle bioskop na otvorenom kao u BGu? Pa da grad okite u duhu Filmskih,bas bezveze nekako,pq da otkupe strane filmove,malo da se pogura...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: