Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 1. 6. 2019.

| Kultura

Završnica "Evergrin festa" u Nišu: Publika tražila “Pada Vlada”, Bajaga nije otpevao

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
bajaga
Bajaga zatvorio "Evergrin festival"; foto: Vanja Keser

Poslednje veče Evergrin festivala u niškom Domu vojske obeleženo je višesatnim simfo-rok koncertom Bajage i instruktura pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, ali i nesviranje antirežimske pesme Pada Vlada koju je publika tražila. Kako kažu oni koji su prisustvovali sinoćnjem koncertu, Bajaga je rekao da će svirati “normalne” pesme.

publika U publici je bilo veselo, ali im želja nije uslišena - Bajaga nije odsvirao antirežimsku pesmu "Pada vlada"; foto: Vanja KeserPuna koncertna sala Doma vojske, na sceni gudači simfonijskog orkestra Impresija. Bajaga je koncert oko 20 sati otvorio pesmom Zažmuri uz pratnju simfonijskog orkestra Impresija. Nizale su pesme aranžirane za gudačku pratnju, a onda je nastupio hor niške Muzičke škole.

Impresija je otišla sa bine i započela je rok svirka sa Instruktorima. Publika koja je poustajala sa stolica, uživala je u dobro poznatim Bajaganim stihovima, a onda su zatražili pesmu Pada Vlada iz filma Profesionalac.

bajaga Bajagi je uručena nagrada "Evergrin festivala"; Foto: Vanja KeserMeđutim, kako kažu, molba im nije uslišena.

Ističu da je, gotovo apokrifnu pesmu koju danas odbijaju da sviraju i kafanski svirači, odbio da svira i sam njen autor.

Bajaga je rekao “mogli ste nešto pametnije da tražite, večeras sviramo samo normalne pesme" - kaže Nišlijka koja je prisustvovala koncertu.

Svirka je završena oko 10:30 uz Moji su drugovi. Bajagi je pripala i nagrada Evergrin festivala.

Podsetimo, puna je bila sala niškog Doma Vojske i dan ranije, na prvoj večeri festivala evergrin muzike na kojoj su vanremenske pesme izveli Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Tijana Dapčević, Željko Samardžić i Tanja Jovićević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksa

    17:27 // 2. 6. 2019.

    A zašto je ovaj festival javna manifestacija koju placaju sve Nišlije? Ko voli ovu muziku, platice kartu za koncert. U cemu se ogleda javni interes?

  • I. I.

    13:31 // 2. 6. 2019.

    Kao što napisah, publika ne zna kako rok bendovi funkcionišu, ne znaju da oni ne drže ceo svoj opus u malom prstu, već da moraju da uvežbaju setlistu za turneje ili pojedine nastupe. Meni je u celoj ovoj priči mnogo važnije kako je organizacija čitavog ovog festivala bila katastrofalna. Mogla bi se istražiti odluka da se za festival dele karte, čudni načini njihovog deljenja, nedefinisana satnica

    • Ouzo

      16:29 // 2. 6. 2019.

      U potpunosti se slazem,izuzev da su Bajaga i Instruktori rock bend!Sa Cukicem je bila druga prica,ovo je postao klasican pop.

  • aaaa

    21:59 // 1. 6. 2019.

    Malo mi je bezveze da ste Vi od ove činjenice napravili vest, bezmalo proglasili slučaj za skandal. Koliko me sećanje služi, pred kraj života Kurt Kobejn je nerado svirao legendarni "Smells like teen spirit" jer mu je pesma izgubila smisao. Želim reći da je to umetnička autonomija koja je potrebna svakom umetniku. Konačno, Bajaga nije kafanska pevačica da za 1000 din peva po narudžbini.

    • ***

      05:59 // 2. 6. 2019.

      Slazem se sa Vama,ali je ipak trebao da ispuni zelju publici,koja je tu zbog njega. A uostalom- on bira repertoar.

    • Smuk

      09:52 // 2. 6. 2019.

      @aaaaaaaaaa : Da nije Bajaga egal sa Brankom Miljkovićem ?

    • tex

      12:11 // 2. 6. 2019.

      Da znas da nije, kafanska pevacica ispostuje. Ovaj jos ima da guli da bi dostigao status jedne kafanske pevacice. Al mislim da je i to za njega nedostizno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: