Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 4. 8. 2017.

Zbog Kusturičinog uslovljavanja "Na mlečnom putu" neće biti prikazan u Nišu

Detalj iz filma; Foto: FIlmski centar Srbije

Organizatori Filmskih susreta u Nišu navode da najnoviji Kusturičin film neće biti prikazan na predstojećim Filmskim susretima. On je navodno zahtevao da film bude prikazan samo ukoliko ne učestvuje u konkurenciji za nagrade i bodovanju publike, što je protivno pravilima festivala

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Sai Baba

    19:39 // 4. 8. 2017.

    Pre pola veka čovek nije sleteo na Mesec, niti je bilo interneta, ušli smo i u novi vek. Direktor festivala je očito ostao na nivou mentalnog sklopa čoveka od pre pola veka i zato je ovaj festival dotakao dno i ne može da se uporedi ni sa srpskim festivalima, a kamo li sa Pulom, Motovunom, Sarajevom. Niški festival zahteva savremeniji menadžment i momentalni prekid sa svim Savićima, Dabićima...

    • da

      21:26 // 4. 8. 2017.

      A, ti se to nudiš? Šta si ti postigao u životu, pa kritikuješ druge?

    • kosta kostic

      08:07 // 5. 8. 2017.

      Evo, mozes ti da budes alfa i omega tog savremenog menadzmenta. Ubedjen sam da bi festival na celu sa tobom vec iduce godine kao goste imao Vendersa, Besona i Farhadija.
      Koristis ovu vest da bi nekako raspalio po ljudima iz nekih licnih razloga. Dabic je najzasluzniji za pozitivne stvari vezane za film koje su se desavale u Nisu. Kinoteka, veliki broj retrospektiva, tematske veceri, promocije...

    • Милан

      20:12 // 7. 8. 2017.

      Не. Кустурица се једноставно плаши пораза и зато не жели свој филм у такмичарском делу програма. Сличну ствар ради и Паскаљевић.

  • Dexter

    21:22 // 4. 8. 2017.

    Znači, u Niš neće doći ni Kusturica ni Monika Beluči, što bi bio najviši nivo u ko zna koliko godina, zato što direktor festivala nije umeo da donese jednu prostu, tehničku odluku i da kreativno protumači pravilnik festivala?! Ne mogu da verujem koliko štete ova zemlja trpi zbog neopisive, neoprostive, bolne, kriminalne, katastrofalne nesposobnosti odgovornih ljudi iz ovog režima na svim nivoima!

    • Kaljari

      23:23 // 4. 8. 2017.

      Volim optimiste,ali,ti ga pretera za Moniku!Da je 78-a,mozda.

  • Marković

    09:19 // 5. 8. 2017.

    Ja bi zamolio direkrora festivala da udovolji Kusturici, jer zatvarati vrata na takav način umetnosti, bilo kojoj,nije nikako dobro, U pitanju je uskračivanje ljudima pravo na kulturni dogadjaj, a nagrade su poslednja stvar.

    • Rocker

      17:00 // 5. 8. 2017.

      Ni zbog koga ne treba menjati pravila stara pola veka .. cuvajmo tradiciju i ne dozvolimo da je menjaju kako im se prohte. Emir jako dobro zna pravila susreta i ne znam cemu ovo ?

    • Ivan Milovanovic

      17:52 // 5. 8. 2017.

      Ja bih zamolio Kusturicu da svoj film ne izdvaja i ne postavlja iznad ostalih i da kao i svi filmovi svih ovih godina prihvati festival sa visedecenijskom tradicijom.

  • ivana

    10:39 // 5. 8. 2017.

    Smatram da to nije pravi razlog odbijanja. S druge strane, volim Kusturicu, ali mu je zahtev ponizavajuci.

    • Меда

      02:52 // 6. 8. 2017.

      Ако је понижавајуће то што неко ко је већ одавно установљен и стоји тамо где му је место не жели да буде упоређиван ни по ком основу са затвореном корпорацијом једног продуцента и шаке главних глумаца који се врте у скоро свим домаћим делима последње 2 деценије...

      На губитку је и фестивал и обичан народ.
      Управа фестивала је могла да направи Лекс Специјалис за овакав случај, можда и за стално.

  • Nis rules

    17:50 // 5. 8. 2017.

    Požurila Monika na ćevape i burek u Niš ☺️

  • petronije

    18:03 // 5. 8. 2017.

    Toliko nefleksibilnost, neumeća, partijkog rezonovanja, vrteške političkih poslenika i mnogo toga lošeg, da mi je muka od ovakvog Niša.
    Direktore, zar Vam nije palo na um,do Statuta,da se posavetujete s nekim,da dovedete Nemanju, svetsko ime,kome su sva vrata umetnosti i politike otvorena?Da podarite ljubiteljima filma njegovo delo, VAN KONKURENCIJE. Da Niška kulturna scena bude bogatija.

  • Alex

    00:11 // 6. 8. 2017.

    Ok, ajmo ovako da posmatramo: dobije poziv Kusturica da učestvuje sa svojim filmom pred kanskom publikom po pravilima po kojima funkcioniše Kanski Festival...nagradno pitanje za sve vas: jel mislite da bi odbio ponudu i da bi on njima postavljao svoje uslove? Ali to je Kan a ovo je Niš pa nema veze? Onda i ne treba da učestvuje na Festivalu.Ako ne može da ispoštuje publiku ne treba ni da dolazi.

  • Svevladovic

    13:41 // 6. 8. 2017.

    Savicu, sedi, jedan!!!
    Zbog Kusturice i njegovog novog filma bi i u Kanu ucinili ustupak!
    A nasi Filmski susreti su se pretvorili u palanacku atrakciju upravo zahvaljujuci ovakvim odlukama.

    • Ivana

      21:07 // 6. 8. 2017.

      Naravno da ne bi menjali pravila u Kanu, ni zbog koga. Ovo je dobra odluka.

  • Sofronije

    16:51 // 6. 8. 2017.

    Vidim niko ne posmatra ujdurmu iz drugog ugla: Kusto, ba, ako si toliki jack (džek, mislim, ne) u čemu je problem?? Pusti film u konkurenciji i razbi ih sve, pokupi sve nagrade, ćebape (ćevape) itd... Što bi se menjala pravila? A i Kan ne bi promenio pravila Svevaladovićeu (šta god to značilo?).

    • Svevladovic

      21:44 // 6. 8. 2017.

      OK, neka bude i tako. Kusta ima svoje filmove gde da pokaze a mi ostadosmo u ovoj nasoj palanci. Filmovi van konkurencije su cesta praksa na festivalima sirom Evrope. Ja postujem pravila ali trebalo bi ciniti izuzetke ako bi to poboljsalo kvalitet. Ovi drzavu upropastise ne postujuci zakone a ovamo kao postujemo pravilnik Filmskih sureta.

  • Nele

    21:01 // 6. 8. 2017.

    Covek je stvorio umetnicko delo i nije mu do nagrade..koji smo mi jadnici..

  • JovanA

    13:50 // 23. 8. 2017.

    Kusturicin film je fijasko! Strah ga je jer je film uzasan i dosadan. Gluma jeziva, Sloboda očajna Monika bezlicna. Buka i samo buka.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: