Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 26. 10. 2016.

| Kultura

Zbog besparice NKC nije na Sajmu knjiga u Beogradu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
beogradskisajamknjigaFotowikipedia
Na Sajmu knjiga nema NKC-a; foto: wikimedia

Među više od 450 izdavača iz zemlje i sveta nema štanda Niškog kulturnog centra na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, jer kako kaže direktorka Bojana Simović, za odlazak tamo nemaju para.

Ona smatra da bi iz njihovog izdavačkog programa i te kako imali šta da ponude čitaocima, ali kada se uzme u obzir cena štanda, prevoz knjiga, dnevnice i prenoćište za radnike, učestvovanje na Sajmu se ne isplati.

Kad se sve to     stavi na papir, mnogo košta, a znajući koliko naših izdanja     prodamo i na Niškom sajmu knjiga, sigurna sam da ne bismo mogli ni troškove da pokrijemo – kaže direktorka.

Bojana Simović kaže da od 2012. godine, od kada traje njen mandat na mestu direktora NKC-a, oni nisu izlagali knjige na Beogradskom sajmu. Kao glavni razlog za to, ona navodi loše stanje u budžetu ove institucije.

Svaka naredna godina bila je teža na svoj način. Sve sopstvene prihode koje imamo, gledamo da upotrebimo za materijalno-dnevne troškove - ističe Simovićeva.

Ipak, direktorka obećava da će neodlazak niškog izdavača na Beogradski sajam, nadoknaditi dobrom organizacijom Niškog sajma knjiga, koji će trajati od 25. do 3. decembra.


Zaposleni u NKC će ipak videti Beogradski sajam

800x600-NKC NKC vodi zaposlene da kupe po neku knjigu; foto: JV arhivaIako nemaju svoj štand, direktorka kaže da će zaposleni u Niškom kulturnom centru, ipak organizovano posetiti Beogradski sajam, ali ne kao izlagači, već kao kupci.

Nećemo mi kolege da ostavimo bez Beogradskog sajma. Primiće platu, pa u subotu idu tamo organizovano - kaže Simovićeva.

Premda je nekada niško izdavašto bilo prilično bogato i raznovrsno, danas se čini da je put do Beogradskog sajma neprohodan za izdavačke kuće iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • blackburn

    16:38 // 27. 10. 2016.

    ...rece (lupnu) direktorka i ostade ziva!Siroko oko guse,pa se zaborave,ovi i ove sto ih partijski postavljaju!Nis je najvise propatio u Srbiji od dolaska visestranacja!Interasntno i da se urednici NKC drze oportuno,a da,,nikome se drzavna sluzba ne gubi!Dzaba pamet i akademsko zvanje,kad si iz Nisa!

  • Mile postar

    17:44 // 26. 10. 2016.

    Posto direktorka nije sposobna da napravi pare i ode u Beograd na Sajam i tako predstavi Nis, onda smesta da podnese ostavku zbog nesposobnosti! 4 godine je na mesto direktora i sama kaze da svake godine sve manje para ima! Nesposobnost! A sposobna je da prima lepu i prilicno veliku platu za nase juznjacke uslove, ali zato je nesposobna da napravi pare za NKC!

  • a vi

    14:47 // 26. 10. 2016.

    kako te

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: