Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 23. 4. 2015.

| Kultura

"Zbog para smo ostali uskraćeni za velika imena džeza"

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti

Ivan Blagojević u emisiji "15 minuta"

Stalno se dešava da ”Nišvil” ostane uskraćen za neka velika imena zbog nedostatka novca, pa tako ljubitelji džeza nisu imali prilike da uživaju u nastupima Džoa Kokera, Ajka Tarnera, Džamirokvaja i drugih, kaže direktor ovog festivala Ivan Blagojević.

Blagojević navodi da bi neki hedlajneri nastupali na “Nišvilu” da je bilo više para za ovaj festival, pre svega od Ministarstva kulture, sa kojim skoro svake godine postoje nesuglasice.

Kako kaže, pokušavaju da ove godine dovedu muzičara Džordža Klintona, ali su finansije takve da se ne zna trenutno hoće li potpisati ugovore sa bilo kim.

Eto, Džoa Kokera nismo uspeli da dovedemo, a to nećemo ni ispraviti, jer je u međuvremenu umro. Ima puno zanimljvih izvođača, poput Sonija Rolinsa, ali sve su to cifre od 100.000 evra. Džamirokvaj bi se, recimo, savršeno uklopio, ali računajte da je to 200.000 evra i još toliko da obezbedite za tehniku i onda nema festivala - kaže Blagojević.

On navodi da je suma od milion dinara koju je “Nišvil” dobio od Ministarstva kulture “ponižavajuća”, jer, smatra on, ako je "Exit" prošle godine dobio oko 40 miliona od države, “Nišvil” vredi bar četvrtinu, tako da bi prihvatljivi minimum bio makar 10 miliona iz budžeta.

Milion dinara je toliko smešna suma, dovoljna za “Kids stejdž”, da bih ja u svakoj drugoj situaciji demonstrativno odbio taj iznos i zahvalio se Ministarstvu. Ovog puta to neću učiniti jer je gest komisije interesantan. Ta ista komisija je prošle godine napisala obrazloženje da “Nišvil” nema koncept i da je to komercijalno-turistička manifestacija, a ove godine tvrde da je umetnička - objašnjava on.

Kako bi mogla da se poboljša saradnja s Gradom od kog bi ove godine “Nišvil” trebalo da dobije oko 20 miliona, kako će uprkos nedostatku para organizovati 90 koncerata sa 600 izvođača na 10 stejdževa, zašto neće menjati sistem narukvica iako ima zamerki na to što komplet karata važi samo za jednu osobu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    20:33 // 24. 4. 2015.

    Prvi put sam na Nisvillu bio prosle godine. Iznenadjen sam ponizavajucim WC-om koji u 21 veku onako smrdi, zene i muskarci koriste isti WC...ccc To je leglo zaraze,ruzi ugled festivala,menjajte nesto.

  • shaft

    18:21 // 24. 4. 2015.

    Ivane,Tasovac je bahatiji od ovih sa Prve,Pinka i Happy-a!Nije problem samo on,vec totalno poseljacena i turban-folkom zagadjena srbija,gde su etalon starlete,a Nis u tome prednjaci!

  • theLab

    16:11 // 23. 4. 2015.

    opet ovaj cvili za pare? :)
    pa do sada je mogao da napravi samoodrživi festival, da je hteo :)

    • @theLab

      17:14 // 23. 4. 2015.

      Prijatelju, napravi ti bilo sta samoodrzivo ako hoces (mozes), pa onda budi vickast...

    • Viktorija

      18:04 // 23. 4. 2015.

      Sve pohvale Ivanu Blagojevicu, pobedjuje i pored ovakvih malogradjanskih komentara u pravljenju umetnickog imidza naseg grada kroz nas Nisville jaz festival. Bravo!Lep,pozitivni, urbani Nis je uz tebe

    • vlada

      21:00 // 23. 4. 2015.

      Nišvil nije Belmužijada ili Sabor trubača u Guči pa da bude samoodrživ. Kvalitet i komercijala ne mora da idu ruku pod ruku, ako uopšte idu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: