Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 12. 2. 2016.

| Kultura

Žurkom oživljavaju duh kultnog niškog kafića

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
time
Kafić "Time" - mesto gde je vreme stajalo; foto: M. J.

Kako su nekada izgledala druženja u niškom kafiću “Time” uz dobru muziku i zanimljive razgovore, Nišlije će imati prilike da vide ili da se podsete na žurki posvećenoj ovom kultnom mestu koja će biti organizovana večeras od 22 sata u klubu “Hole”.

U ovaj kafić koji je radio od 1991. do prvih godina 21. veka i koji se nalazio pored “Broda” u Ulici Stefana Prvovenčanog, moglo je da se sjati 300 ljudi, iako je imao kapacitet za samo 70 duša, kaže niški muzičar Marko Jovanović Markonjero.

On će večeras, zajedno sa niškim piscem Dejanom Stojiljkovićem, puštati muziku koja se nekad mogla čuti u ovom kafiću. Biće roka, alternative i elektronike, a zainteresovani, za zagrevanje, u najavi događaja na “Fejsbuku” mogu naći pesme koje su se tu nekada slušale.

“Rolling Stones”, Bili Ajdol, Dejvid Bouvi, “The Clash”, “RHCP”, “Guns’n’Roses” samo su neki od izvođača uz koje će okupljeni opet uživati, oživljavajući duh nekadašnjeg kafića u kome se, kaže Markonjero, pričalo o knjigama i filmovima, gde se odlazilo sa Filozofskog fakulteta na pauzi između predavanja, a iz gimnazije se bežalo sa časova.

"Time" je bio mesto mnogih generacija, mesto malog prostora, ali velikog srca, sa šankom koji je svojim rukama napravio gazda Toni lično, koji je inače potvrdio dolazak. Ovaj kafić nije napravljen da bi stvarao profit, već da bi se ljudi družili, upoznavali, razmenjivali iskustva, naročito iz sfere muzike i umetnosti - kaže Markonjero.

Od kada je zatvoren, više puta su organizovane žurke u čast ovog kafića, a poslednja je, navodi on, bila pre 4 godine.

Markonjero poziva sve nekadašnje “tajmaše”, ali i nove generacije, da dođu na zabavu kojom se obeležava 25 godina od otvaranja i osete “kako je to kada vreme stane i nekuda iscuri kao na Dalijevim slikama”.

Kafe-klub “Hole” se nalazi u Ulici Milojka Lešjanina 18b, preko puta džamije, a ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cera_ni

    15:47 // 12. 2. 2016.

    Mesto nastanka urbanog Niša 90-tih.
    Da nije postojao Time je trebalo izmisliti...
    Šteta što u poslednjih 10 godina ne postoji slično mesto.

    • goran

      18:02 // 14. 2. 2016.

      To je mesto gde se mogao cuti Dino Merlin, Crvena Jabuka, Zijo Valentino, Plavi orkestar...

  • ahm

    12:15 // 12. 2. 2016.

    A kafic Karamela u Vozdovoj?

    • goga

      20:16 // 12. 2. 2016.

      Karamela je bila intelektualno, od posetioca preko muzike do desavanja, urbanije, gradsko mesto sa sminkerskim facama koji su tada nesto znacii u Nisu a sada su deo Sveta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: