Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 30. 7. 2023.

| Kultura

Zvucima elektro-roka i džeza otvoren "EI letnji klub" u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
EI letnji klub
Počela druga sezona "Ei letnjeg kluba" u Nišu; foto: JV / N. Đ.

Nastupima niških bendova Tabletarijum i Vvrano, kao i beogradskim Auf Wiedersehen u subotu, 30. jula od 20 sati počela je druga sezona EI letnjeg kluba u Nišu. Iz Udruženja MEDD koje organizuje koncerte kažu da je izbor muzičara takav da publici predstave novu muziku i bendove koje do sada nisu slušali ili nisu imali prilike da čuju češće.

U nedostatku prostora za koncerte alternativnih bendova, nekoliko muzičara iz Niša osnovalo je Udruženje MEDD i na platou u krugu Elektronske industrije.

EI letnji klub foto: JV / N. Đ. Jedan od organizatora Uroš Kostić smatra da se EI letnji klub pokazao kao bitan faktor u alternativnoj kulturi Niša i dodao da je lokacija atraktivna zbog toga što publika koja planira dolazak ne odlazi posle prve svirke, već ostane do kraja večeri.

EI letnji klub se pokazao kao dosta bitan faktor u alternativnoj kulturi, prošle godine. Računamo da će i ove godine to biti dosta bitna akcija i doživalj za alternativnu scenu u Nišu tokom leta. Trenutno u Nišu leti nemaš gde drugo da odeš, klubovi su zatvoreni. Za ovako manje koncerte ne postoji drugi prostor - rekao je Kostić.

EI letnji klub Sezonu otvorio nastup niškog benda "Tabletarijum"; foto: JV / N. Đ. Prvo veče počelo je nastupom Tabletarijuma, predvođenim pesnikom Bojanom Ilićem Bokerinijem, koji je uz zvuke elektro-roka recitovao, pred skoro popunjenim platoom nekadašnjeg fabričkog giganta.

U istom ritmu i sličnom nastupu, niškoj publici predstavio se beogradski duo Auf Wiedersehen, za koji Uroš Kostić napominje da su odavno želeli da dovedu pred nišku publiku. EI letnji klub Duo iz Beograda "Auf Wiedersehen"; foto: JV / N. Đ.

Pre svega birali smo muzičare koje želimo da čujemo. To nam je od starta bio cilj. Ne radimo mi ovo zbog nekog novca, već da publici pružimo novu muziku, koju ili nemaju, ili ne toliko često prilike da slušaju. Neki bendovi koji će nastupiti ove godine, trebalo je da nastupe prošle, ali su bili odloženi zbog kiša koje su svakog vikenda bile prošle godine - rekao je Uroš.

EI letnji klub "Vvrano" iz Niša poslednji nastup prve večeri; foto: JV / N. Đ. Zvucima džeza novooformljenog, šestočlanog benda Vvrano, završeno je prvo veče EI letnjeg kluba. Kostić napominje da će ovogodišnji program trajati oko mesec i po dana, te da će pauzu od dve nedelje napraviti u vreme održavanja Nišvil džez festivala.

Uroš ističe i da je organizacija bila komplikovanija nego prošle godine, pre svega zbog finansija i zahtevnije logistike, zbog koje će ove godine biti manje nastupa nego što bilo prethodne godine.

Takođe, zaključio je da im je organizacije prve godine bila lakša zbog toga što nije bilo velikih očekivanja, kako publike, tako i njih iz Udruženja MEDD, ali kako je Kostić rekao ukoliko uspešno završe drugu sezonu i ispune ono što su zamislili, to će biti podstrek za nove i kvalitetnije sezone EI letnjeg kluba u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: