Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

Na festivalu u Indiji nagrađen dokumentarac o prokupačkoj crkvi

Dokumentarni film "Pokojnik u pokušaju" koji govori o crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju dobio je međunarodnu nagradu u Indiji za najbolji religijski film na “Tagore International Film Festivalu”.

detaljnije
Miki Manojlović

Počinje snimanje filma "Trag divljači" – Niš jedna od lokacija

Priča o ambicioznom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o ubistvu u Jugoslaviji krajem sedamdesetih godina, radnja je filma „Trag divljači“ čiju režiju i scenario potpisuje Nenad Pavlović, a produkciju Miloš Avramović. Među glavnim ulogama našli su se Radivoje Bukvić, Nada Šargin i Predrag Miki Manojlović, a ekipa će u Nišu provesti pet nedelja snimanja.

(2) detaljnije
Slika - Ljubinka Tasić Vranje

Slike Vranjanke Ljubinke Tasić u Galeriji Narodnog univerziteta do 23. marta

Osim izložbe slika “Oslobođenje podsvesti” u Galeriji Narodnog muzeja, Vranjanci će od petka, 26. februara moći da pogledaju još jednu postavku. Reč je o izložbi slika “Kosmos” autorke iz tog grada Ljubinke Bube Tasić, koja će biti otvorena u 9 sati u Galeriji Narodnog univerziteta.

detaljnije
branko miljković

14 knjiga u širem izboru za nagradu "Branko Miljković"

Žiri koji dodeljuje jubilarnu, 50. po redu, nagradu „Branko Miljković“ za najbolju knjigu pesama na srpskom jeziku za 2020. godinu, sačinio je prvu selekciju i odabrao 14 naslova za širi izbor, saoštavaju iz Niškog kulturnog centra. Rezultate užeg izbora najavljuju za kraj marta, proglašenje leaureata za sredinu aprila, a dodelu priznanja za maj ili jun.

detaljnije