Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

U konkurenciji za "Drainčevu nagradu" 65 naslova iz zemlje i okruženja

Na konkurs za nagradu „Drainac“, koju organizuje Narodna biblioteka "Rade Drainac" Prokuplje, pristiglo je 65 naslova, a među pristiglim zbirkama poezije koje su objavljene u 2023. godini nalaze se i dela pisaca iz Republike Srpske i Crne Gore. Odluku o dobitniku nagrade „Drainac“ doneće 12. avgusta žiri u sastavu Goran Maksimović kao predsednik, Slavomir Gvozdenović i Dragan Ognjanović kao članovi.

detaljnije
dom kulture

Šta je svetlosno zagađenje i kako utiče na zdravlje na radionici u prokupačkom Domu kulture

Kako smanjiti svetlosno zagađenje u svom okruženju, značaj očuvanja prirodno tamnih područja i kako ona mogu zaštititi prirodu i kvalitet našeg život, građani će moći da se edukuju na radionici koja se u prokupačkom Domu kulture organizuje u petak, 26. jula od 16 do 19 sati. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

(1) detaljnije
istorijski arhiv 1

Istorijski dokumenti na izložbi u Nišu povodom 110 godina od početka Prvog svetskog rata

Kopije Ultimatuma Austrougarske Srbiji, Koncepta Odgovora srpske Vlade na Ultimatum i Telegrama objave rata ljubitelji istorije imaće priliku da pogledaju do 28. jula u Istorijskom arhivu u Nišu.

(6) detaljnije
filmski

Nagrada "Pavle Vuisić" posthumno Žarku Lauševiću, na Filmskim susretima 12 domaćih ostvarenja

Nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu osim Svetozaru Cvetkoviću, biće dodeljena i posthumno Žarku Lauševiću na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu. 59. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma biće održan od 24. do 30. avgusta, a u takmičarskom programu učestvovaće 12 ostvarenja.

(3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: