Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

"Nišvil" ostao bez značajnog sponzora, možda se promeni i program festivala

Zbog toga što nakon 8 godina Naftna industrija Srbije više neće biti sponzor "Nišvil" džez festivala, ranije najavljen nastup zvučnih imena, ali i 700 izvođača, 12 bina i 130 koncerata dovedeni su u pitanje. Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je zahvalan NIS-u na saradnji, ali da su razočarani, jer nisu na vreme obavešteni o tome da će ostati bez najznačajnijeg sponzora.

detaljnije
51. Borina nedelja Vranje foto i.m.

U Vranju počela 51. "Borina nedelja"

Besedom Milisava Savića, prošlogodišnjeg dobitnika književnog priznanja "Borisav Stanković" za roman "La sans pareille“, u Vranju je otvorena 51. "Borina nedelja" koja će trajati do 7. aprila. "Borin pečat" dodeljen pesniku Milošu Jankoviću.

detaljnije
Školska predstava

Đaci iz cele Srbije igraju u Nišu predstave o vršnjačkom nasilju

Na 2. pozorišnom festivalu osnovnih i srednjih škola “Šta dramiš” koji će se 25. marta održati u Pozorištu lutaka, učenici iz više gradova u Srbiji igraće kratke predstave koje su sami pripremili. Ove godine, tema festivala je “Budi vitez - pravi vitez”, a ima za cilj prevenciju vršnjačkog nasilja, kažu glumci Ivana i Miroljub Riki Nenadović.

detaljnije
Plakat izložba

Izložba i projekcija filma u Tvrđavi u okviru “Dana nasleđa”

Promocija najvrednijih ostvarenja i projekata iz zemlje i regiona u oblasti zaštite nasleđa, biće organizovana u Nišu u okviru “Dana nasleđa” 24. i 25. marta u Tvrđavi i Oficirskom domu. U Barutani će, kako je najavljeno, biti otvorena izložba Zavičajnog muzeja Knjaževac "Sima Žikić svedok ratnih stradanja".

detaljnije