Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

Predstava po knjizi "Ja sam Akiko" tokom vikenda u Leskovcu

Nakon premijere u pančevačkom Kulturnom centru, predstava nastala po romanu leskovačkog pisca Stefana Mitića "Ja sam Akiko" biće prikazana tokom vikenda i u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Prvu predstavu publika će moći da vidi u subotu od 18 sati, dok je nedeljna predstava zakazana za 12 sati. Cena karata za obe predstvave je 200 dinara.

detaljnije
film francuski

Projekcija 6 kratkih francuskih filmova na otvorenom u Nišu

Svi ljubitelji kratkog francuskog filma biće u prilici da pogledaju revijalni filmski program grupe La Gek iz Pariza. Projekcije će se održati 28. juna od 20:30 u bašti kafića Hush Hush u Nišu, a organizatori kažu da će ulaz biti slobodan.

detaljnije
nagrada

Lutkarsko pozorište uz dodelu nagrada glumcima proslavilo 63. rođendan

U niškom pozorištu lutaka danas je obeležen Dan pozorišta i 63. godišnjica rada, uz dodelu priznanja za radni doprinos, kao i nagrade za umetničko dotignuće koje su ove godine podelili glumci Toma Bibić i Dejan Gocić. Osim toga, najavljena je i premijera nove predstave “Dvanaesto more”.

(5) detaljnije
poster gluv nije nem (1)

"Bitisanje - Gluv nije nem" - film o važnosti komunikacije zajednice sa gluvim i nagluvim osobama

Kako žive gluvi u Srbiji, sa kojim se problemima suočavaju u obrazovanju, zdravstvu i kulturi, prikazano je kroz igrano-dokumentarni film "Bitisanje-gluv nije nem" koji su pripremila niška Udruženja "Zu Zu Zujalice" i ZU Centar. Film će premijerno biti prikazan u nedelju, 27. juna, u City smart klubu u Nišu od 20:30 sati, a nakon toga će biti dostupan i na internetu.

(5) detaljnije