Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

Dve projekcije u bioskopima na leskovačkom filmskom festivalu LIFFE

Trećeg dana leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, publika će moći premijerno da pogleda u Narodnom pozorištu film Koncentriši se, baba , dok će se u bioskopu Leksovačkog kulturnog centra prikazati film Moj jutarnji smeh .

detaljnije
LIFFE Leskovac

Otvoren LIFFE U Leskovcu, nagrada za životno delo reditelju Goranu Paskaljeviću

Trinaesti po redu Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE, koji će trajati do utorka, 29. septembra, otvoren je večeras u Narodnom pozorištu Leskovac filmom Darka Bajića “Ime naroda” o jednom od najznačajnih srpskih političara u Austrougarskoj druge polovine 19. veka. Ovogodišnji lauerat nagrade “Živojin Žika Pavlović” je reditelj Goran Paskaljević koji je preminuo u Parizu u 74. godini života.

(1) detaljnije
petra nesic

Nišlijka osvojila drugu nagradu na konkursu "Dositejevo zlatno pero"

Putopis "Kafka natenane” Nišlijke Petre Nešić nedavno je dobio drugu nagradu na književnom konkursu "Dositejevo zlatno pero" za najbolje neobjavljene radove mladih autora do 30 godina.

(1) detaljnije
Niški kulturni centar

Radionica o osnovama medijske fotografije u Niškom kulturnom centru

Za sve zainteresovane novinare ili studente koji žele da nauče o osnovama medijske fotografije ili da unaprede svoj fotografski rad Centar za razvoj fotografije organizuje besplatnu radionicu u utorak, 29. septembra, u Niškom kulturnom centru. Početak radionice “Vizuelna medijska pismenost” je od 12 sati.

detaljnije