Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

Miki Manojlović za "Nedeljnik": Voleo bih da sam rođen u Nišu

U životnom intervjuu za novi broj "Nedeljnika" Predrag Miki Manojlović je objasnio da nije rođen u Nišu, iako mediji često pišu suprotno, ali kaže da bi voleo da je rođen u "Nišu, gradu vrele krvi". Dobitnik jednog Gran prija i tri nagrade "Car Konstantin" na Filmskim susretima opisuje Niš kao carski grad širokog spektra najboljeg džeza i filma.

(6) detaljnije
knjiga ilustracija

“Kad je slnceto bilo pogolemo” - nova knjiga pirotske autorke na lokalnom dijalektu

Kratke priče i novele, ali i deo koji je žanrovski najbliži monodrami, deo su nove knjige - “Kad je slnceto bilo pogolemo” Piroćanke Dobrile Nezić, kojoj je to treće delo napisano na lokalnom dijalektu.

detaljnije
dom kulture

Pesnički maraton na ovogodišnjim Sretenjskim susretima u Prokuplju

Pesnici iz cele Srbije okupiće se na tradicionalnim 18. po redu, Sretenjskim susretima pesnika koji se ove godine organizuju 13. februara u Domu kulture u Prokuplju od 18 sati. Prijave za učešće na toj manifestaciji traju do 10. februara.

detaljnije
"Besmrtni dečak"

"Besmrtni dečak" - monodrama posvećena Miki Antiću u petak u Nišu

Monodrama “Besmrtni dečak” posvećana liku i delu Mike Antića biće odigrana u petak, 3. februara od 20 sati u niškom Narodnom pozorištu u izvođenju Nišlije Danila Milenkovića, koji kaže da će publika imati prilike da upozna pesnikovo detinjstvo, ljubavni i kafanski život, ali i borbu sa bolešću.

detaljnije
KOMENTAR DANA

Samo se poslužio bilo mu je hitno.

Ljubiša Dekić Čitalac

Tekst: Ukrao vozilo Doma zdravlja iz garaže u Bosilegradu pa ga ostavio u snegu