Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

Promocija monografije o vajaru Milovanu Krstiću u Sinagogi

Svi koji bi želeli da čuju nešto o životu i radu srpskog vajara Milovana Krstića, imaće prilike da to učine na promociji monografije o njemu, koja će biti upriličena u Galeriji “Sinagoga”, 15. novembra od 13:30.

detaljnije
biblioteka

Promocija zbirke pesama Stojana Obradovića u Prokuplju

Nešto drugačija od ostalih zbirki pesama koje je objavljivao do sada, pokušavajući da kroz poeziju iskaže svoje znanje iz fizike, u Narodnoj biblioteci “Rade Drainac” večeras će od 18 sati biće predstavljena knjiga prokupačkog pesnika Stojana Obradovića “Brisanje senke”.

detaljnije
pozorište lutaka

U niškom Lutkarskom gostuje predstava "Čudesna šuma" - ulaznica limenke

Kako bi podigli svest predškolaca i osnovaca o tome koliko je važno da zaštite životnu sredinu, ali i unaprede njihova znanja o reciklaži, u niškom Pozorištu lutaka će u petak, 15. novembra, beogradski teatar izvesti predstavu "Čudesna šuma", a biće održana i akcija prikupljanja limenki koje će zameniti ulaznice.

(1) detaljnije
trg vlasotince

Druženje sa pesnicima u Vlasotincu

Već 27 godina se pesnici okupljaju i druže sa decom u Vlasotincu, u okviru manifestacije “Pesnički čas - učiteljstvu u čast”. Ove godine na programu je i književno veče, a manifestacija se održava 14. i 15. novembra.

detaljnije